87 Az Ír  (2019)

Martin Scorsese mindig is kísérletező rendező hírében állt, és bár legutóbbi filmje, Az Ír egy aranyszobrocskát sem vihetett haza az idei Oscar-gálán, mindez talán mégsem vet árnyékot arra, hogy a következő filmjét is hatalmas várakozás előzze meg.

És ha már itt tartunk, sajnos nem túl jó hírek érkeztek Scorsese készülő filmjének, a Killers of the Flower Moon háza tájáról. A Slashfilm magazin értesülései alapján ugyanis a produkció költségevetése már most 225 millió dollárnál tart, amelynek nem kifejezetten örülnek a Paramountnál.

Bár egyelőre a hír nem megerősített, könnyen lehet, hogy a Paramount egyszerűen elengedi majd Scorsese kezét, tekintve, hogy Az ír „mindössze” 159 millió dollárból készült, így az is benne van a pakliban, hogy a Netflix átenné a produkciót.

A Killers of the Flower Moon egy vérbeli modern westernek ígérkezik, amely David Grann, Megfojtott virágok című regényén alapul. A történet szerint az önkormányzat az oklahomai oszázs törzs földjét művelésre alkalmatlannak találja, ám mint kiderül, az USA legnagyobb olajkészlete található a felszín alatt, rövidesen pedig rejtélyes módon merényletsorozatok indulnak a törzs tagjaival szemben.

Persze mindez csupán egyelőre híresztelés, a közeljövőben várhatóan azonban többet is megtudunk a film előkészületeiről, már csak azért is, hiszen az eredeti tervek szerint 2021-ben kerül majd a mozikba, a főszerepekben ráadásul Leonardo DiCapriót és Robert De Nirót láthatjuk.