A kritikaaggregátor portálnál megunták, hogy a trollok már a film premierje előtt lerontották az adott produkció értékelését. Léptek az ügyben!

Az utóbbi napokban elég sok szó esett a RottenTomaotes-ról, legfőképp annak kapcsán, hogy a trollok, akik félreértették (vagy félre akarták érteni) Brie Larson legutóbbi nyilatkozatát, már a premier előtt lerontották a Marvel Kapitány értékeléseit. Larson vétke annyi volt, hogy azt mondta, tenni fog azért, hogy ne szinte kizárólag fehér férfiaknak adjon interjút, akik szerinte túlnyomó többségben vannak a nőkhöz és a színesbőrűekhez képest. A színésznő azt is elmondta, hogy nem az a cél, hogy elvegye a lehetőséget egyesektől, hanem, hogy több 'szék' kerüljön az asztal köré.

Ez váltott ki akkora felháborodást a netes trollok körében, hogy nekiestek a még be sem mutatott Marvel produkciónak, de a jelenség már az év végén érkező Star Wars IX adatlapján is felütötte a fejét.

A RottenTomatoes pedig úgy döntött, fellép a megalapozatlan értékelések ellene, és felhasználóinak csak azután ad lehetőséget arra, hogy elmondják a véleményüket, miután hivatalosan is bemutatták a filmet. Apróságnak tűnik, és valójában az is, de mégis fontos és gesztus értékű lépés ez, ami ugyan nem garantálja, hogy a premier napján ne szedjék szét az adott filmet a 'nézők', de legalább nem torzítják el jó előre az értékelést.

A Marvel kapitány március 7-től látható a hazai mozikban.