Neki köszönhette Sean Connery, hogy megkapta élete első főszerepét

Bár Sir Sean Connery James Bondként a Dr. No-val szerzett világhírnevet, a szakmát valójában akkorra már közel tíz éve gyúrta.

Connery a 007-es ügynököt megelőzőleg kisebb-nagyobb szerepekben volt látható, az első komolyabb főszerepet azonban már 1957-ben megkapta a BBC Requiem for a Heavyweight című televíziós sorozatában, amelyet Alvin Rakoff rendezett.

Ritkábban esik azonban szó arró, hogy Connery ezt a szerepet nem másnak, mint Rakoff feleségének, Jacqueline Hillnek köszönhette, aki beajánlotta őt a rendezőnél. McClintock karakterét eredetileg a sorozat amerikai változatában szereplő Jack Parlance alakította volna, a színész azonban az utolsó pillanatban visszalépett a felkéréstől.

“Mindez pénteken történt, hétfőn pedig már kezdenünk kellett volna. Teljesen el voltam veszve, aztán a feleségem felhívott, amikor épp kétségbeesetten próbáltunk castingolni, és megkérdezte, mi a helyzet Conneryvel? Nem tudtam őt elképzelni egy szerepben, motyogott, soha nem csinált hasonlót” - mesélte a rendező, aki azt is elárulta, hogy a felesége minderre pusztán annyit felelt, hogy a “Hölgyek szeretni fogják őt”.

Rakoff végül megfogadta felesége tanácsát, a többi pedig már történelem, a rendező egyébként megvolt elégedve Connery teljesítményével, és ma már az is büszkévé teszi, hogy ez a szerep indította be végül a színész karrierjét.