Abban a tartalomcunamiban, ami manapság az emberekre ömlik az internet streamingnek hívott bugyrából, nagyon nem nehéz elsiklani a dolgok felett. Teljesen mindegy, hogy a Netflix, a HBO Max, az Amazon Prime, a Disney+ vagy más szolgáltató kínálatát nézzük, annyi film, rajzfilm, dokumentumfilm és persze sorozat közül lehet válogatni a szolgáltatóknál, hogy ember legyen a talpán, aki ki tudja szemezgetni a legjobbakat közülük. Sokan talán a Lányok Derryből című komédia sorozatról sem hallottak még soha. Pedig nagyon is megéri megnézni.

A sorozat az 1990-es években játszódik egy északír katolikus iskolában, azokban az időkben, amikor az országban gyakran fellángoltak konfliktusok a katolikus és a protestáns lakosok között. A történet írója, Lisa McGee ezekben az években volt gyerek és tinédzser, így a saját élményeit is alapul vehette a sztori megírás közben.

A főszereplő négy lány és egy srác, akik állandóan valamilyen bajba kerülnek. Ám a sorozat éppen attól nagyon szórakoztató, hogy a poénok sosem erőltetettek, a karakterek pedig csak elsőre tűnnek felszínesnek. Valójában a történet során több alkalommal is igen érzelmes jeleneteknek lehetünk szemtanúi.

A Lányok Derryből összesen három évadot ért meg, amelyek közül egyelőre csak az első kettő érhető el a Netflix kínálatában. A harmadik viszont a közeljövőben debütálhat. Ennek oka, hogy nem saját gyártású sorozatról van szó, hanem a brit Channel 4 csatorna alkotásáról. Mivel egy nagyon szórakoztató sorozatról van szó, szinte már negatívumnak számít, hogy a két évad mindössze hat epizódot tartalmaz, ezek pedig egyenként nagyjából harminc percesek. Szóval akár kis túlzással egy este alatt is bedarálható az egész (illetve az egész kétharmada), ha valaki rákap az ízére.