Netflix-botrány: A szövetségi bíró elé került az ügy

Nem kis botrányt kavart a Netflix 2020-ban megjelent Cukorfalatok című filmje. Ez a botrány valójában pedig a mai napig sem csendesült el, ráadásul mostanra bírósági ügy kerekedett belőle.

Lucas Babin Tyler texasi ügyész még 2020-ban emelt vádat a streamingszolgáltató ellen, miszerint a Cukorfalatok szexualizálja a benne szereplő 11 éves lányokat, így az már pornográf tartalomnak is tekinthető.

A Netflix a szövetségi bírósághoz fordult, hogy ejtsék a vádakat, hivatalos közleményükben pedig elhatárolódnak attól, hogy bármilyen törvényt sértettek volna a film megjelentetésével: “Sem obszcén, sem pedig olyan jeleneteket nem tartalmaz a film, amelyekben gyermekek ‘szexuális magatartást’ folytatnak, továbbá a Cukorfalatok nem tartalmazza ‘kiskorúak szeméremsértő ábrázolását.’”

A Netflix hivatalos álláspontja, hogy Lucas Babin Tyler jogilag nem tudja alátámasztani a vádakat, így azok a szólásszabadság és a tiltakozás gyakorlásának jogait sértik. Ha helyt adnak az ügyész vádemelésének, úgy a jogi folyamat is tovább folytatódik az állami bíróságon.

dráma | vígjáték

A 11 éves Amy csatlakozik a sli egyik tánccsoportjához. Ettől kezdve nem csupán az élete, hanem a jelleme is megváltozik, ami nem mindenkinek tetszik a környezetében és a... több»