Netflix: Ez az új horror abszolút telitalálat a platformon

Kevesen hallottak még róla, pedig abszolút megérdemli a figyelmet a Netflix új horror sorozata. A streaming óriás a BBC-től vásárolta meg a Vörös rózsa című nyolcrészes sorozat jogait, amely így már elérhető a kínálatában. De miről is van szó?

A Red Rose egy slasher elemekből építkező tinihorror-sorozat. A sztori középpontjában néhány teljesen hétköznapi gimnazista áll, aki épp a viszgaidőszak végét ünneplik. Ám ekkor egyikük talál egy különös alkalmazást. Ebben három kívánsága teljesül, de cserébe neki is adni kell valamit.

Többnyire olyan feladatokkal bízzák meg, amelyek valamilyen módon ártanak a barátainak és barátságainak. Ha nem teljesíti, akkor viszont neki kell kőkeményen megfizetnie a kívánságokért.

A sorozat nem fogja megreformálni a műfajt, de abszolút vállalható. A történetvezetés képes felkelteni a nézők érdeklődését, hogy mégis mi állhat a háttérben és milyen megoldást találnak a kegyetlen rendszer kijátszására. A karakterek ugyan kissé klisések, de így is lehet velük azonosulni.

A Red Rose ismét egy olyan sorozat, amely a kritikusokat abszolút meggyőzte, viszont a nézőket már kevésbé. Ezt jól tükrözi a Rotten Tomatoes oldala is, ahol előbbiektől konkrétan 100 százalékot kapott, utóbbiaktól viszont csak 56 százalékot. A Mafab olvasói is inkább utóbbival érthetnek egyet, itt 59 százalékon áll a sorozat tetszési indexe.

dráma | horror | thriller

A középiskolát követő hosszú, forró nyáron játszódó sorozat. A szabadidejüket töltő tinik barátságába beszivárog a Vörös rózsa alkalmazás, amely az okostelefonjaikban... több»