Netflix: Ezt a 3 dokusorozatot ne hagyd ki szeptemberben!

A 2023-as év kiemelkedő időszaknak számít dokumentumfilmek terén a Netflixen, így az előttünk álló hetek is azt mutatják, hogy a streamingszolgátató továbbra is erősíteni kívánja a felhozatalt. Alábbi összeállításukban három olyan dokusorozatot ajánljunk a figyelmetekbe, amelyeket nem érdemes kihagyni a szeptemberi hónapban.

#3

74 UFO-észlelések  (2023)

(1)

dokumentum | történelmi

Netflix

Az elmúlt 50 év tömeges UFO-észlelései egy globális rejtélyt táplálnak ebben a szemtanúk beszámolóit, szakértői interjúkat és új bizonyítékokat bemutató dokumentumfilmben. több»

Akit földönkívüliekről szóló bizarr történetek, annak kihagyhatatlan ez a sorozat.  A Yon Motskin rendező által készített sorozat a walesi falu partjainál talált víz alatti űrhajóktól kezdve a zimbabwei gyerekek által állítólag átélt idegen találkozáson át a Japánban egy atomerőműbe beavatkozó "nem emberi intelligenciáig" mindent feltár. Premier szeptemer 27-én.
#2

dokumentum | dráma | életrajzi

Netflix

Mike Veeck, a legendás Major League baseball-tulajdonos, Bill Veeck fia felrobbantja apja karrierjét, majd a következő évtizedeket azzal tölti, hogy megtanulja, mit is ér a második... több»

A Veeck család neve egyszerre legendás és hírhedt a profi baseball világában, Veeckek, köztük a Hall of Fame baseball-tulajdonos Bill Veeck vezette be ugyanis a meccseken a nem kizárólag a sporthoz kapcsolódó szórakoztatást, beleértve az olyan dolgokat, mint a tematikus esték és az ajándéktárgyak. Bill fia, Mike, aki apja árnyékában nőtt fel, mindennek hirtelen véget vetett, és felelős volt apja karrierjének felrobbantásáért. Ez viszont már a második esély története. Premier szeptember 19-én.
#1

dokumentum | sportfilm

Netflix

A Kentucky állambeli Louisville-ben található Ohio Valley Wrestling egy dicsőséges iskola volt a fiatal birkózók számára, akik a profi birkózó karrier reményében indulhattak el,... több»

Rendező: Greg Whiteley
Greg Whiteley hét epizódból álló sorozata egyenesen a ringbe kalauzolja a nézőt. A középpontban a Kentucky állambeli Louisville-ben található Ohio Valley Wrestling áll, amely első ránézésre egy regionális edzőterem, öregdiákjai között viszont olyan sztárok találhatók, mint John Cena és Dave Bautista. Ez az edzőterem még mindig ragaszkodik a birkózás régimódi "történetmesélő" megközelítéséhez. Már elérhető a Netflixen.