Most épp mindenki újra vámpírlázban ég, köszönhetően az épp mozikba került Renfieldnek. E filmben a nagy Drakulát nem más alakítja, mint Nicolas Cage. A színész híres arról, hogy hol remek filmekben nyújt maradandót, hol pedig botrányosan rossz filmekben borzalmasat. Hogy a Renfield melyik kategóriába esik, az most nem téma. De az igen, hogy Nicolas Cage nem először játszik vámpírt.

Még a pályafutása elején, 1988-ban forgatták A vámpír csókja című vígjátékot. Ebben Nicolas Cage az unalmas életű Peter Loew-t alakította, aki azzal szórakoztatja magát, hogy éjszakánként Manhattan utcáit járja kalandokat keresve. Egy éjszaka ez a kaland egy izgalmas nő formájában ölt testet, akivel végül az ágyban kötnek ki. Ám a nő itt nyakon harapja Petert, aki pár nap múlva már nem állja a napfényt. Ő is vámpírrá változik.

A film egyik legismertebb jelenete, amikor Nicolas Cage csótányt eszik. Erről a színész már több interjúban is beszélt. Egyszer elmesélte, hogy az egész jelenet valójában az ő ötlete volt. A forgatókönyv szerint ugyanis karakterének nyers tojást kellett volna ennie, de ő úgy érezte, az nem elég ütős és sokkoló. Ezért állt elő az élő csótány ötletével, a rendező pedig rábólintott.

Most, hogy a Renfield miatt újra szóba került a vámpíros film, újra megkérdezték a csótányos jelenetről. Nicolas Cage ma már egy picit másképp beszél róla. Elmondta, hogy ma már biztosan nem csinálná meg újra, sőt, egyenesen bánja, hogy akkor megtette. De az is érdemes tudni, hogy ezzel együtt Peter Loew karaktere Nicolas Cage egyik abszolút kedvence, egész pályafutása egyik legjobb alakításának tartja.