Ő Amerika kedvenc szuperhőse

Amióta szuperhősök léteznek, azóta téma, hogy ki közülük a legerősebb, legjobb, legnagyobb, legszuperebb legstb. A két legnagyobb szuperhős-univerzum, a Marvel és a DC tucatszám tolja a hősöket, hol nagyobbakat, hol kisebbeket. Igazságot tenni nem lehet a kérdésben, de azért időnként készül egy-egy közvéleménykutatás a témában. Így történt most is, kiderült, ki Amerika kedvenc szuperhőse.

Amerika kapitány? Batman? Rozsomák? Pókember? Ők mind szerepelnek azon a tízes toplistán, ami a legnépszerűbb hősöket gyűjti össze. De ki áll ennek az élén? A válasz egyáltalán nem meglepő: Superman! Íme a pontos lista:

1. Superman

2. Pókember

3. Batman

4. Amerika kapitány

5. Vasember

6. Wonder Woman

7. Aquaman

8. Marvel kapitány

9. Fekete párduc

10. Farkas (Rozsomák)

A kutatás során kétezer amerikait kérdeztek meg, a szavazáson pedig elég szoros eredmény született. Superman 47 százalékot kapott, mindössze eggyel többet mint a második helyre került Pókember, és kettővel többet a harmadik helyezett Batman. A negyedik helyre 42 százalékkal ért oda Amerika kapitány, az ötödikre 41-gyel Vasember.

A kutatásnak volt más kérdése is, ami már a szuper gonosztevőkre vonatkozott. Az ő toplistájuk így alakult:

1. Joker

2. Macskanő

3. Venom

4. Thanos

5. Lex Luthor

6. Magneto

7. Pingvin

8. Harley Quinn

9. Mystique

10. Loki

Sőt, volt még egy harmadik kérdés is, ami arra vonatkozott, hogy ki milyen szupererőt fogadna el legszívesebben. Itt az első helyre a láthatatlanság került (vajon ki miért szeretne eltűnni a világ elől…?), a második helyre pedig a gyógyítás képessége, míg a harmadikra az időutazás. De az emberek a szupererőre és a szuperintelligenciára is szívesen rábólintanának.