Online debütál a Mosolyka-film

Hozleiter Fanny Mosolyka, férje Sankó – A Kék Unikornis, és Zoli Vekony első nagyjátékfilmjükkel maradandót alkottak. A Mosolyka – Majd helyett MOST film különlegessége és legnagyobb ereje: Az alkotók maguk játsszák, rendezték, szerezték meg rá a pénzt, vágták és forgalmazzák is igaz történetüket. Benne szívük, lelkük. Olyan színészek felejthetetlen alakításával, mint Csuja Imre, Udvaros Dorottya, Mácsai Pál vagy Kálloy Molnár Péter. Az online premier előtt már 458 ezren látták az előzetest, és több mint 8 ezren foglaltak rá jegyet. Özönlenek a visszajelzések a nézőktől:  

“Kihagyhatatlan! Nagyot ütött! Ez kultikus film lesz! Sírtunk, nevettünk, és a könnyeinket nyeltük. Talán ez Magyarország első igazán motiváló játékfilmje. Nem unalmas. Nem erőltetett. Nagyon életszagú és megható. Remélem, több nyelvre lefordítják, hogy bejárja a világot. Ez a történet sok embernek erőt adhat.”

Van, akinek már pozitív csodát hozott az életébe. Sokan gondolták, ez egy tipikus béna magyar film lesz, de meglepődtek! “Megfog, kicsavar, feldob, kidob, eléget, fojtogat, megríkat, nevetett, gondolkodtat, riaszt, megnyugtat, orron pöcköl, megráz, felráz, simogat, megölel. A film fergeteges! Oscar-díjra több kategóriában is esélyes. Hogy lehet ott indítani a filmet? Szavazás kellene ehhez? Erre a filmre majd helyett MOST van szüksége a világnak!” Írják a nézők.

Jön az online premier! Minden készen áll, hogy feltöltődj a Mosolyka – Majd helyett MOST film igaz történetéből. A három alkotó már akkor elkezdte a forgatást, amikor még pénzük sem volt rá, komolyabb filmes tapasztalat nélkül, csak egy kamerával, nagy adag lelkesedéssel vágtak bele a megfilmesítésbe.

Magyarország legkiválóbb színészei az első képkockákat látva teljes vállszélességgel szavaztak bizalmat a Mosolyka-film alkotóinak. 

Mosolyka és Sankó a tettek embere. Személyes történetükből forgatókönyvet saját maguk írtak. Felkeresték az ország legismertebb filmes szakembereit, hogy segítséget kérjenek, és több száz céget, bízva a támogatásukban, de kevesen hittek bennük és álltak melléjük, így végül egy 5 fős stábbal, kis költségvetéssel valósították meg 6 év alatt, amit megálmodtak. 

Amikor már úgy tűnt, anyagi forrás hiányában nem tudják megvalósítani a filmet, akkor Gattyán György üzletember állt az alkotók mellé, aki társproducerként szabad kezet adott, hogy a Mosolyka film valóban olyan legyen, amilyennek megálmodták.

Több színész szívügyének tekinti a Mosolyka-filmet, így többek között  Csuja Imre, Udvaros Dorottya, Mácsai Pál díjazásukat a film létrehozására ajánlották fel, hogy jusson el a világon a lehető legtöbb emberhez.

“Eddig háromszor láttam a filmet, és dúdolom a zenéjét! Nagyon emberi, őszinte, meglepő, merész, vicces és valóságos film, teli érzelmekkel. Szinte nézeti magát!”

A Mosolyka – Majd helyett MOST alkotói a saját élettörténetükön keresztül szeretnék bemutatni, hogy bármekkora kihívással találkozzon valaki az élete folyamán, van másik út, van szebb jövő, van cél, amiért érdemesmindennap tenni, mert a kitartás után mindig ott a csoda. A célok elérését nem lehet halogatni: Majd helyett MOST kell tenni!

A filmben Mosolyka fiatalabb énjét az Oscar-díjas Mindenki című kisfilmből Hais Dorka  alakítja.

Az online premier dátuma: 2021. május 15. szombat 20.00, Jegyek és részletek: www.mosolyka.hu