Összeomolhat az internet a Netlix miatt

Rengetegen maradtak otthon önkéntes karanténban az elmúlt napokban. Hogy elviselhetőbb legyen a négy fal között sokak alighanem az online streaming szolgáltatók műsorkínálatából merítettek egy kis “segítséget”, ám úgy tűnik, hogy a hirtelen megemelkedett adatforgalom problémás lehet a jövőre nézve.

Erről számolt be legalábbis Thierry Breton, az Európai Bizottság egyik tagja. Breton egy szerinte ugyanis a HD minőségben történő streamelés súlyosan leterhelheti a következő időszakban a világhálót, amely akár komoly összeomlásokat is eredményezhet.

Breton egy Twitter bejegyzésben tette közzé, hogy személyesen hívta fel telefonon Reed Hastingset, a Netflix elnökét, hogy a szolgáltató átmenetileg szüntesse meg a HD minőségben történő streamelés lehetőségét, amelyre Hastings nyilvánosan is reagált.

A Netflix elnöke egyetértett annak fontosságában, hogy a következő időszakban mennyire fontos a stabil adatforgalom, így a vállalatnál alighanem már dolgoznak a megoldáson, könnyen lehet talán, hogy szolgáltató előfieztői számára átmenetileg nem lesz elérhető a HD minőségben történő streamelés.