2018.08.10   szerző: hp   hozzászólások: 0

Az apáca (The Nun, hazai bemutató: szeptember 6.) erdélyi forgatása végén a stáb úgy érezte, mintha maguk is egy filmben szerepeltek volna. Az még hagyján, hogy a színészek és a műszakiak is rácsodálkoztak arra, hogy a falvakban, ahol dolgoztak az emberek gyakran lovas kocsival járnak (és bőven fotózkodtak is velük), sőt azt is mesébe illőnek találták, hogy a vajdahunyadi vár körül igazi birka- és kecskenyájak legelésznek.

Papot hívtak Az apáca forgatására

Ahogy a Démonok között-filmek forgatásának kezdetén szokásos, az első munkanapra ezúttal is papot hívtak – ezúttal a görög katolikus Cosmin atyát --, és abban is sokan forgatókönyvbe illő fordulatot láttak, hogy az atya éppen egy átvonuló kecskenyáj miatt sokáig nem tudta megközelíteni a helyszínt. De az végképp mindenkit elgondolkodtatott, sőt, intő jelnek látta, hogy az egyik éjszakai forgatás során a címszereplő Bonnie Aarons öltözősátrába egy denevér repült be. A hírek szerint a vendég és a házigazda nagyjából egyformán megrémült a másiktól, és a kialakult patthelyzetet némi tétovázás után a vizuális utómunkacsapat egyik jelenlévő tagja oldotta fel: egyszerűen elkapta a denevért, és újra elengedte a szabadban.

63 Az apáca  (2018)

horror | misztikus | thriller

A démonok köztünk vannak – van, akinek egy életen át sikerül elkerülnie őket, és van, akinek az a foglalkozása, hogy szembenézzen velük. 1952-ben a napfényes Rómából kis... több»

(IC Press)