51 Viy 2  (2019)

Hosszas huzavona után végre kiderült, mikor is kerül végre mozikba Arnold Schwarzenegger és Jackie Chan első közös filmje, a The Mystery of the Dragon Seal: Journey to China, ismertebb nevén a Viy 2.

Az orosz-kínai koprodukció előkészületeit még 2017 februárjában kezdte el a film rendezője, Oleg Stepchenko, úgy tűnik azonban, hogy az utómunkálatok során számos vita merült fel a produkciós partnerek között.

A film a 2014-es Forbidden Empire folytatása, a történet szerint Jonathan Green, angol utazó magától Nagy Péter orosz cártól kap megbízást, hogy térképezze fel a Távol-Keletet. Útja során számos kalandba keveredik, rengeteg ismeretlen lényt ismer meg, ráadásul a Sárkányok Királyával is találkozik.

Jackie és Arnie mellett pedig olyan további nevek is felbukkannak majd a Viy 2-ben, mint Charles Dance, a napokban elhunyt Rutger Hauer és a Luu fivérek. Egyelőre kérdéses, hogy az Egyesült Államokban, illetve idehaza is forgalmazásba kerül-e majd, mindenesetre a nemzetközi premierre idén, augusztus 16-án kerül sor.