2018.12.23   szerző: Archívum   hozzászólások: 0

Hamarosan a mozikban Rich Moore, Phil Johnston filmje, melynek premierje kapcsán 10 érdekességet gyűjtöttünk össze, melyet érdemes tudnod a filmről.

Már csak hetek kérdése, és a mozikban az amerikai mozikban már nagy sikert arató Ralph lezúzza a netet, mely minden bizonnyal nálunk is komoly sikerekre számíthat. A film rendezői székét Rich Moore és Phil Johnston foglalhatta el, míg a főbb karakter hangját olyan sztárok kölcsönzik, mint Vin Diesel, Ed O'Neill, Kristen Bell, Tim Allen, Mandy Moore, Brad Garrett és Dianna Agron. A forgatókönyvet Rich Moore, Jim Reardon, Pamela Ribon, Josie Trinidad, Phil Johnston és Kelly Younger szerezte.

Íme 10 érdekesség a premierfilmről, amit nem árt tudnod, mielőtt jegyet váltasz:

  • A 88 Mary Costa az egyetlen még élő színésznő, aki a filmben nem kölcsönözte a hangját az általa korábban szinkronizált Disney hercegnőnek, a tinédzser korú Aurorának.
  • A filmben feltűnik a Marvel közelmúltban elhunyt atyjának, Stan Lee avatárja is, ezúttal azonban nem szólal meg.
  • A filmen elképesztő mennyiségű szakember dolgozott, maga a stáblista több mint negyed órás.
  • Merida és Buzz Lightyear a Pixar első olyan karakterei, akik feltűnnek egy nem a stúdió által jegyzett produkcióban.
  • A Disney Animation Studios első olyan animációs folytatásfilmje, melyen ugyanaz az írói stáb és rendező dolgozott, mint az eredeti filmen.
  • A Ralph lezúzza a netet a Disney Animation Studios első animációs folytatásfilmje az 1999-ben bemutatott Fantasia 2000 óta, mely az 1940-es Fantasia folytatása volt.
  • A Disney már 2012-ben betervezte a folytatást, de a hivatalos bejelentésre egészen 2016 júniusáig várni kellett.
  • A 2012-es Rontó Ralph folytatása, egyszersmind pedig a 57. egészestés animációs Disney-film.
  • A film előzetesének megjelenése után kisebb botrányt kavart, hogy Tiana hercegnő vonásait megváltoztatta a Disney a 2009-es A hercegnő és a béka című animációs filmben látottakhoz képest. Tiana a trailerben világosabb bőrű lett, vékonyabb orrot és európai vonásokat kapott. A karaktert szinkronizáló Anika Noni Rose arra kérte a Disney-t, hogy mérlegelje az aggályokat. A stúdió a második előzetesre már módosított a karakteren.
  • A Disney új rekordot állított fel a Ralph lezúzza a netet című filmjével, ez ugyanis a stúdió legtöbb animált karaktert tartalmazó produkciója. A filmben 434 teljesen egyedi karakter 6752 változata látható.

Hazai premierdátum: 2019.01.10.

A film előzetesét idelent tudjátok megnézni: