Ryan Reynolds még 2020 novemberében vásárolta meg Rob McElhenneyvel közösen a Wrexham AFC fociklubbot, most pedig úgy tűnik, hogy a színész egy újabb komoly sportszcénából is sikerekre vágyik.

Az Alpine ugyanis 200 millió eurós tőkeinjekciót kapott egy befektetői csoporttól, illetve Ryan Reynoldstól azzal a céllal, hogy támogassa a francia cég Forma-1-es törekvéseit. A szóban forgó befektetői csoport, amelyet egyébként az Otro Capital, a RedBird Capital Partners és a Maximum Effort Investments alkot közösen, mintegy 24%-os részesedést szerzett az F1-es csapatnál, amely megközelítőleg 900 millió dolláros értéket jelent.

Ez a csoport korábban az amerikai NFL-ben is szereplő Dallas Cowboys csapattal is dolgozott együtt, illetve a már említett Wrexham AFC klubbal is. “Ez a társulás fontos lépés a teljesítményünk minden szinten történő fokozása érdekében” - jegyezte meg Laurent Rossi, az Alpine vezérigazgatója.

A befektetés egyébként kizárólag az F1-es csapatra vonatkozik, az ehhez tartozó Renault viry-i motorrészlege nem része a megállapodásnak, amelynek tagja az Alpine.