80 Deadpool 2  (2018)

Sokáig rejtély övezte, miért távozott még a folytatás előtt a Deadpool rendezői székéből Tim Miller, most azonban erre is fény derült.

A rendező a közelmúltban James Cameronnal különbözött össze a Sötét végzet utómunkálatai során, a KCRW-nek adott interjújában pedig azt is elárulta, miért nem vállalta a Deadpool 2 rendezését.

Ryan Reynolds a film folytatásánál betársul a forgatókönyvírásba Rhett Reese és Paul Wernick mellé, Miller elmondása szerint pedig ez egyértelmű jelzés volt számára arra vonatkozóan, hogy a színész teljes kontrollt akar a franchise fölött.

„A legtöbben tudnak rendezői munkát vállalni így, én azonban nem. Nem bánom, ha vitára kerül sor kreatív kérdésekben, de ha tudom, hogy vesztes helyzetből indulok, akkor inkább kiszállok a játékból” – magyarázta Miller.

A Deadpool 2 a megjelenést követően a legmagasabb bevételt termelő korhatáros filmnek számított mindaddig, amíg az októberben mozikba került Joker be nem előzte. Bár a készítők ígéretet kaptak a Marveltől, hogy a Deadpool 3 épp annyira akciódús és alpári lehet, mint az előző epizódok, kérdéses, hogy a harmadik rész újra az élre tud-e majd törni.