Sean Conneryt leszerződtette volna a Manchester United

Ha már ma úgyis mindenki focilázban ég, hiszen ma debütál az Európa-bajnokságon a magyar válogatott, kerestünk mi is egy érdekes focis hírt. No nem arról van szó, hogy mostantól sportmagazin lennénk, hanem arról, hogy néha még a hollywoodi sztárok élete is összefonódik a világ egyik legnépszerűbb sportjával, a labdarúgással. Például Sean Conneryé is.

Az idén elhunyt legendás színész rengeteg nagyszerű alakítással örvendeztette meg rajongóit több évtizedet felölelő pályafutása során. A legtöbben persze James Bond megformálójaként emlékeznek rá, illetve ő volt a ’90-es évek jellegzetes úriember karaktere is.

De azt már jóval kevesebben tudják róla, hogy bizony mielőtt színészként legendává vált volna, más területeken is próbálgatta a szárnyait. Az egyik ilyen például a labdarúgás volt! Az 1950-es években, amikor még csak a húszas évei elején járt, több lábon próbált megállni. Volt teherautósofőr, vállalt kisebb szerepeket színházi darabokban és filmekben, illetve egy alacsony osztályú skót futballklubban, a Bonnyrigg Rose-ban rúgta a bőrt.

És nem is volt rossz benne. Olyannyira nem, hogy egy nap ajánlatot kapott egy harmadosztályú skót klubtól, az East Fife-től. Ám nem is ez volt az igazán nagy lehetőség számára, ugyanis nem sokkal később már a Manchester United szerződésajánlatán rágódhatott!

Történt ugyanis, hogy 1953-ban egy musical stábtagjaként járta az országot és így fordult meg Manchesterben is. Itt pedig beállt egy helyi kis csapathoz focizni, ahol egészen véletlenül kiszúrta a Manchester United akkori edzője, Sir Matt Busby, akinek azonnal feltűnt a fiatal srác tehetsége.

Adott is egy akkoriban igen jónak számító heti 25 fontos ajánlatot neki, amit bizony Sean Connery elég alaposan megfontolt. A színész egy interjúban néhány évvel ezelőtt arról mesélt, hogy nagyon nehéz volt meghoznia a döntést. Nagyon szeretett focizni és nagyon kecsegtető volt az ajánlat is. Csakhogy tisztában volt vele, hogy a focisták karrierje 30 éves koruk körül véget ér, márpedig ő ekkor már 23 éves volt. Ezért végül fájó szívvel, de visszautasította az ajánlatot.

Sean Connery egyébként jobbszélsőt játszott akkoriban és egyszer még egy helyi újságban is megemlítették. Igaz, tévesen Conellynek írták, aki azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy a skót ifjúsági kupában 28 méterről lőtt bombagólt a Broxburn Athleticnek.