Sean Penn Oscar-szobrot adott Zelenszkijnek

Sean Penn nemrégiben Kijevbe látogatott, amely során találkozott Volodimir Zelenszkij elnökkel, majd otthagyta az Oscar-díját.

“Ez az önöké. Ez csak egy szimbolikus butaság, de ha tudom, hogy ez itt van, akkor jobban érzem magam és elég erős leszek a harcokhoz. Miután megnyerted a háborút, hozd vissza Malibuba, mert sokkal jobban fogom érezni magam, ha tudom, hogy itt van belőlem egy darab” - mondta Penn az ukrán elnöknek.

Penn az egyik legelkötelezettebb hollywoodi támogatója Ukrajnának. A színész februárban járt az országban a harcok kitörésekor, amely során a Vice stúdió számára dokumentumfilmet forgatott. A színész azóta többször is találkozott Zelenszkijjel.

A színész korábban azt nyilatkozta, hogy beolvasztja az Oscar-díját, ha a Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia úgy dönt, hogy nem kéri fel Zelenszkijt, hogy beszéljen a 2022-es díjátadó ünnepség közvetítése során. Bár Zelenszkij nem lehetett jelen idei Oscar-gálán, a ceremónia alatt hivatalos nyilatkozatban fejezte ki támogatását Ukrajna iránt.

A találkozó során Sean Penn egyébként érdemrendet kapott “őszinte támogatásáért és jelentős hozzájárulásáért Ukrajna népszerűsítéséhez a világban”. Az eseményről készült videót lentebb tudjátok megtekinteni.