49 Kráter  (2022)

Érdekes sci-fivel gazdagodik idén a Disney+ kínálata. A Kráter! egyszerre misztikus sci-fi, családi mozi, egy pici romantika és egy csipetnyi thriller. Pont mint a Stranger Things, csak épp ez a sztori ezúttal a Holdon játszódik. Nézd meg az előzetest!

A Kráter története 2257-ben játszódik, amikorra az emberiség nem csak a Holdat, de több más bolygót is meghódított már és kisebb-nagyobb kolóniákat alakított ki rajtuk. A Holdon főleg bányászással lehet elütni az időt, így Caleb apja is ebből tartja el magát és fiát. Ám egy nap Caleb apja meghal, az alig tinédzser fiú pedig árván marad. Hamarosan elviszik a Holdról, hogy egy távoli bolygón helyezzék el még távolabbi rokonoknál.

Caleb az indulás előtt még egy utolsó kalandot szeretne legjobb barátaival, Addisonnal, Dylannel, Borney-val és Marcusszal. Az apja régebben mesélt neki egy a kolóniától távol eső titokzatos kráterről. Ezt szeretnék meglátogatni és kideríteni, mitől is olyan titokzatos.

A Kráter eredetileg a mozikba készült, ám miután a Disney felvásárolta a 20th Century Foxot, a fejesek változtattak a terveken. Így a film eleve a Disney+-ra készült el Kyle Patrick Alvarez rendezésében. A fontosabb szerepekben Isaiah Russell-Bailey, Mckenna Grace, Billy Barratt, Orson Hong és Thomas Boyce lesz látható. A film várhatóan május közepén debütálhat a streaming platformon.