A Netflix egyik legnagyobb durranása volt a 2016-ban bemutatott Stranger Things, amely máig meg is tartotta népszerűségét. A sci-fi elemekkel átitatott horror sorozat egyszerre volt nosztalgikus és újszerű, a nézők pedig imádták. Öt év alatt eddig három évadot ért meg, a negyedikre viszont már két és fél éve várunk. Most több érdekes hír is érkezett a készítőktől.

A franchise-t megálmodó testvérpár, Matt Duffer és Ross Duffer ugyanis bejelentette, hogy megállapodtak a Netflix képviselőivel. Ennek értelmében már most biztosra vehetjük, hogy el fog készülni az ötödik évad is. Ám egyben az is biztossá vált, hogy ez lesz az utolsó évad is. Ez annyiból nem meglepő, hogy a testvérpár kezdettől fogva négy-öt évadban gondolkozott.

A negyedik évad kapcsán is vannak új hírek. Ezek szerint a régóta várt folytatás két ütemben fog megjelenni. A negyedik évad összesen kilenc epizódot ölel fel, amelyek közül az első etap május 27-én, a második pedig július 1-én debütál majd a legnagyobb streaming szolgáltató kínálatában. Aki esetleg úgy érzi, hogy így nagyon elaprózzák a negyedik évadot, annak érdemes tudnia azt is, hogy az új évad összességében kétszer olyan hosszú játékidővel bír majd, mint bármelyik korábbi.

A Duffer testvérek azt is elárulták, hogy bár az ötödik évaddal valóban befejeződik majd a Stranger Things sorozat, ez nem jelenti egyben a franchise végét is. Rengeteg ötletük van még, sok az elmesélésre váró történet ebben az univerzumban, így több spin-offban is gondolkoznak a jövőre nézve.