A közkedvelt krokodilvadász 2006-ban hunyt el, de szellemét és a természet iránti szeretetét azóta is továbbviszi felesége és két gyermeke.

Az Access Hollywoodnak adott 2001-es interjúban Steve Irwin látható, amint feleségét, Territ és kislányát, Bindit egy Los Angeles-i túrára viszi, amikor a Krokodilvadász/The Crocodile Hunter című, nagy népszerűségnek örvendő műsorával sikere csúcsán volt.

A néhai Irwin így nyilatkozott a csatornának: "Nekünk van a legerősebb családi egységünk a Földön. Minden egyes dolgot megpróbálunk együtt csinálni".

A felvételek aztán azt mutatják, ahogy a hüllőimádó ausztrál egy Crocodile Hunter posztert mutat kislányának, miközben azt kérdezi tőle: "Mit csinál az a krokodil? Az a krokodil elkapta apuci csizmáját, ugye?" A legendás természetvédő ezután azt mondta: "Egy család, amelyik együtt foglalkozik a krokodilokkal, összetart!"

Irwin rajongói a kommentek között írták meg részvétnyilvánításaikat. Az egyik csodálója így írt: "Gyermekkorom hőse, örökké úgy fogok emlékezni rád, mint a krokodilvadászra, nyugodj békében Steve Irwin", míg egy másik azt írta: "Az én gyerekkori hősöm! Örökké úgy fogok emlékezni rád, mint a krokodilvadászra: "Nyugodj békében. Hiányzol itt lent a földön. Élvezd a mennyországot."

Persze nem ez volt az első alkalom, hogy Irwin őszintén beszélt a családjáról. 2003-ban az ABC Newsnak nyilatkozva Irwin azt mondta: "Sosem akartam igazán apa lenni. Most én vagyok a legbüszkébb apa, meg kell mondjam. Nem tudok túl sokáig foglalkozni [Bindivel], különben elkezdek bőgni. Ki gondolta volna, hogy egy olyan csúnya ember, mint én, ilyen gyönyörűséget hozhat a világra? Micsoda kincs."

Irwin 1997-ben szerzett világhírnevet a Krokodilvadász című filmmel, amelyben félelmet nem ismerve közel került mindenféle hüllőkhöz, csúszómászókhoz és ausztrál vadon élő állatokhoz. Sajnos Irwin 2006-ban meghalt, miközben az ausztrál Nagy-korallzátony közelében forgatott, ahol egy rája halálos sérüléseket okozott neki.

Halála után özvegye, Terri és a pár gyermekei, a ma 24 éves Bindi és a 19 éves Robert vitték tovább az örökségét. Az Australia Zoo-t, amely eredetileg Irwin szüleinek tulajdonában volt, ma már Terri irányítja - és a néhai természetvédőt minden évben november 15-én ünneplik az állatkertben.