Az év egyik legjobban várt új Marvel mozija a nyáron debütáló Thor: Szerelem és mennydörgés. Ebben tér vissza először a villámok istene azt követően, hogy legyőzték Thanost. A sztori néhány részletét már régóta lehet ismerni, de mostanra az is kiderült, ki lesz ügyeletes gonosz a történetben. És ezzel kapcsolatban a Marvel lehet, hogy idő előtt elárulta, mennyire lesz is ő erős.

Mint ismert, a film főgonoszát Christian Bale fogja alakítani, aki így átteszi a székhelyét a DC világából a Marvelébe. Nem mást fog életre kelteni, mint a képregényekben először 2012-ben felbukkant Gorrt, a Mészárost. Ő egyike a Thor-mitológia legrettegettebb, legkegyetlenebb figuráinak, aki arról kapta a nevét, hogy képes isteneket ölni. Sőt, tulajdonképpen ez a létezése célja, miután egész életét azzal töltötte, hogy a népéért imádkozott az istenekhez, de azok hagytak mindenkit elpusztulni. Később Gorr megkaparintotta az All-Black névre keresztelt nekromanta kardot, amelynek erejét ugyanaz a szimbióta faj kölcsönzi, ami Venomot is létrehozta.

Ilyen előzménysztorival ideális főgonosznak tűnik már látatlanban is a legújabb Thor-mozihoz. De a Marvel a jelek szerint azt is idő előtt elárulta, mennyire lesz is ő valóban kemény ellenfél. Tette ezt egy a filmhez tervezett LEGO-kollekció dobozán. Ezen ugyanis azt láthatjuk, amint Gorr egyszerre veszi fel a harcot Thorral és Mighty Thorral, sőt, még Valkyrie és Korg is szerepel a borítón a csatában.

Ha ebből indulunk ki – és sok rajongó máris megtette –, akkor bizony Gorr legalább olyan erős ellenfél lesz, mint Thanos, hiszen eddig egyedül ő volt képes egyedül szembeszállni két olyan hőssel, akik a Mjölnirt és a Stormbreakert forgatták ellene. Ha így van, akkor Gorr tényleg igazi elit gonosz lesz, ami előrevetítheti azt is, hogy mostantól az új Marvel-filmek milyen szintű fenyegetésekről fognak szólni.