2020.09.22   szerző: csd   hozzászólások: 0

A ma hajnalban lezajlott 72. Emmy-gála több meglepetést tartogatott, ám az talán sokkal kevésbé meglepő, hogy az idei díjátadón főként Schitt’s Creek, az Utódlás és a Watchmen című sorozatok taroltak a legnagyobbat.

76 Watchmen  (2019)

A Watchmen ráadásul külön figyelmet érdemel, hiszen közel tizenegy kategóriában nyert Emmy-díjat a széria, köztük a legjobb minisorozatnak járó szobrocskát vihette haza. Már eleve kuriózumnak számít, hogy a Watchmen első képregényadaptációként Emmyt nyert.

Úgy tűnik azonban, hogy ez hatalmas elismerés sem nyújt elég biztatást Damon Lindelof számára, hogy elkészítse a folytatást. Mint elmondta, egyszerűen hiteltelennek érezné, hogy  egy korábban minisorozatként beharangozott produkciót tovább folytatna, az ellen viszont semmi kifogása sincs, hogy valaki átvegye tőle a stafétabotot.

A gála egyik tovább “főszereplője” Zendaya volt, aki az Eufória című sorozatban nyújtott alakításáért a legjobb drámai színésznőnek járó kategóriába vehette át a díjat, aki 24 évesen a legfiatalabbnak számít az Emmy díjazottjainak történetében.