A legrosszabbak (eredeti, francia címén: Les Pires) egy 2022-es francia dráma, amelyet Lise Akoka és Romane Gueret rendezett. A film jelenleg 100%-os értékelésen áll a Rotten Tomatoes oldalán!

A film egy észak-franciaországi forgatás kulisszái mögé enged betekintést. A rendező úgy dönt, hogy Picasso városában, Boulogne-sur-Merben készíti el a filmet. A szereplőgárdához atipikus személyiségeket keres: iskolából kibukottakat, ADHD-betegeket, nevelt gyerekeket, otthonukat elhagyó fiatalokat… Kiválaszt két lányt és két fiút, Lilyt, Maylist, Jessyt és Ryant. A döntésen mindenki meglepődik: miért csak "a legrosszabbakat" választotta ki? 

A helyi jogvédő szervezetek aggodalmukat fejezik ki a gyermekek filmes karrierje miatt, míg a rendező attól tart, hogy megerősíti azokat a sztereotípiákat, amelyek ellen éppen küzdeni szeretne. 

A film hősei: Ryan, akit nővére nevel, ADHD-ban szenved. A mellé kirendelt segítő ellenére sem tud beilleszkedni az iskolai környezetbe. Lily egyik srác után hajtja a másikat, míg ki nem derül, hogy valójában testvére halála rendítette meg, ezért viselkedik teljesen irreálisan. Maylis rendkívül visszafogott, gondolkodik, hogy egyáltalán részt vegyen-e a forgatásban. Jessy-é a provokatőr szerepe, de az ő személyisége is bőven tartogat meglepetéseket.

Ha felkeltette az érdeklődésed a film, hétfőtől a mafabos adatlapról rögtön el is indíthatod az HBO Max ikonra kattintva, amennyiben van előfizetésed a streamingszolgáltatónál.

dráma

Az azonos környékről származó tinédzserek egy csoportját kiválasztják, hogy a nyár folyamán egy játékfilmben szerepeljenek. több»