A HBO apránként csepegeti az információmorzsákat a Trónok harca  közelgő záró szezonja kapcsán. Itt az első kedvcsináló!

Már csak hónapok kérdése, és végre megkezdődik minden idők legnépszerűbb sorozatának utolsó évada, az új trailerrel pedig a szolgáltató a premierdátumról is lerántotta a leplet.

A friss beharangozó a Stark-testvérekre koncentrál, melyben láthatjuk, amint Jon, Sansa és Arya a családi kripta mélyén rátalál három őket mintázó szoborra. A jelenetet a kripta túloldaláról a Másokra utaló jég betörése követi, majd feltűnik a képernyőn a szezonnyitó epizód dátuma:

április 14.

A nyolcadik, egyben utolsó szezon mindössze hat részes lesz majd, cserébe az egyes epizódok hossza közel másfél órás lesz.

Az HBO mindeközben szorgosan dolgozik a Trónok harca előzménysorozatán, melynek a Hosszú éjszaka (The Long Night) címet kapta. A történetről egyelőre mindössze annyit tudni, hogy több ezer évvel az anyasorozat cselekménye előtt játszódik majd, és azokat az eseményeket öleli fel, melyek a Hosszú Éjszakához vezettek.