Új megvilágításba került Harvey Weinstein és Bill Clinton kapcsolata

Harvey Weinstein és az Egyesült Államok volt elnökének Bill Clinton különös kapcsolatát taglalja egy frissen megjelent könyv.

Michael Schulman Oscar Wars: A History of Hollywood in Gold, Sweat, and Tears című kötete ugyanis arra igyekszik rávilágítani, hogy Weinstein annak idején Clintonhoz fordult segítségért egy Oscar-kampány kapcsán.

Az IndieWire által megosztott részlet szerint a névtelen alkalmazott azt mondta, hogy a 70 éves Weinstein ötleteket kért a 76 éves Clintontól, hogy segítsen népszerűsíteni Billy Bob Thornton 1996-os filmjét, a Pengeélent.

Thornton végül egy évvel később megkapta a legjobb színészi alakításért járó jelölést, és megnyerte a legjobb adaptált forgatókönyvért járó elismerést, nem mellékesen pedig a forgatókönyv cselekménye Clinton szülővárosában, Arkansasban játszódik.

“Annyira megdöbbentett, hogy az Egyesült Államok elnöke fél órán át telefonált velünk. Már jóval Monica Lewinsky előtt elvesztettem minden tiszteletem iránta, mert láttam, hogy Clintonék milyen nagy hozzáférést biztosítanak Harvey-nak” - mondta a Miramax egykori munkatársa.

Clinton és Weinstein a jelentések szerint az 1990-es évek végén barátok lettek, miután együtt nyaraltak a Martha's Vineyard-szigeten.

Weinstein - akit nemi erőszak, erőszakos orális közösülés és harmadfokú szexuális visszaélés miatt ítéltek el, és 16 éves börtönbüntetését tölti - egyik vádlója 2020-ban jelentkezett, hogy tanúskodjon a producer Clintonhoz fűződő kapcsolatáról.

A vádló Jessica Mann akkor egy bírósági meghallgatáson azt mondta, hogy Weinstein "előszeretettel mondogatta azt, hogy Bill Clinton a szomszédja volt".

“Beszélt arról a sok pénzről, amit nagy szervezeteknek gyűjtött. A világon szinte bárkiről volt egy története, akitől csak kérdeztél, de a legnagyobb számomra Bill Clinton volt” - mondta Mann, aki azt is hozzátette, hogy Weinstein részt vett a 2000-es években Hillary elnökválasztási kampányának finanszírozásában.