Újabb fordulat Eva Green bírósági perében

Új fordulatot vett a korábban kirobbant botrány és pereskedés Eva Green és a White Lantern stúdió között. A színésznő ugyanis perbe fogta a stúdiót azzal a váddal, hogy azok egy törölt projekt miatt nem fizették ki a neki járó 1 millió dolláros gázsit. És mi a fordulat? A stúdió visszaperelte a színésznőt!

Az ominózus projekt a Dan Pringle által írt The Patriot, amelynek rendezője is ő lett volna. Ennek forgatását eredetileg épp egy évvel ezelőtt kellett volna megkezdeniük Dublinban, ám először több ízben is elhalasztották a munkálatok rajtját, míg végül teljesen törölték a projektet.

És ez az a pont, ahol Eva Green, aki egyébként főszereplője lett volna a sci-fi történetnek – úgy érezte, jogi útra kell terelnie a dolgokat. Állítása szerint ugyanis, bár ő készen állt a munka megkezdésére, őt senki sem értesítette arról, hogy az idő közben a White Lanternt bekebelező Sherborne Media Finance felbontotta volna a szerződését. Így véleménye szerint jár neki 1 millió dollár, plusz a pereskedés költségei.

Igen ám, csakhogy a stúdiónak természetesen egy picit más a véleménye a helyzetről. Ők most ellenkeresetet adtak be, amelyben 1,3 millió dollár megfizetését követelik a színésznőtől. Az ő verziójuk szerint ugyanis épp miatta hiúsult meg a forgatás, és miatta törölték végül a teljes projektet. Ez pedig több milliós veszteséget jelentett a stúdiónak, aminek egy részét most rajta követelik.

Hogy melyik félnek van igaza, azt innen nehéz lenne eldönteni, de várhatóan lesznek még fordulatok az ügyben. Addig is nem tudni, hogy mi lesz a sorsa a The Patriotnak, valaha is elkezdődhetnek-e a forgatások – természetesen már Eva Green nélkül.