Újra csúcson a járvány, ismét elhalasztották a Tenet premierjét

Nehéz időszakot tudhat maga mögött a filmszakma, amely úgy tűni, még közel sem ért véget. Az elmúlt hónapokban szinte teljes leállás jellemezte a filmvilágot, így nem kicsi a tét arra vonatkozóan, mikor kerül mozikba az év egyik legnagyobb filmes dobása, a Tenet.

Ha Christopher Nolan filmje ugyanis elhasal a kasszáknál, az valószínűleg az év hátralévő részében is nagy hatással bírhat a teljes filmiparra, és bár maga Nolan hajthatatlan volt korábban azt illetően, hogy a Tenet premierjét elhalasszák, úgy tűnik, hogy a rendező mégis kénytelen volt beadni a derekát.

Az eredeti tervek szerint ugyanis július 17-én került volna mozikba a film, amelyet később július 31-re toltak ki, bár mindenképp érdemes megjegyezni, hogy július 17-én Nolan egyik korábbi nagysikerű filmjét, az Eredetet vetítik majd újra, mindez talán azt az elméletet is erősítve, miszerint a Tenet cselekmény kapcsolódik majd az Eredet történéseihez.

A Warner Bros. mindenesetre augusztus 12-re halasztotta tovább a bemutatót. A stúdió a döntését biztonsági okokra hivatkozva hozta meg, szem előtt tartva az emberek egészségét.