A Fox felvásárlása után szinte azonnal „nagytakarításba” fogtak a Disney-nél, így számos olyan projektet kukába dobtak, amelyeket alighanem szívesen megnéztek volna a mozirajongók.

Egy-egy Alien és Majmok bolygója produkció jövője továbbra is kérdéses, most úgy tűnik, ehhez a csapathoz csatlakozhat A függetlenség napja 3. is. Bár mindezt egyelőre nem erősítették meg a Disney-nél, a film rendezője, Roland Emmerich egy friss interjúban mintha elhintett volna némi reménymorzsát erre vonatkozóan.

„Természetesen korábban beszéltünk erről a Foxnál, miután azonban felvásárolták őket úgy voltam az egésszel, hogy ez ennyi volt. De most fogalmam sincs, meglátjuk hogy állnak majd a dolgok, egy kicsit olyan, mintha lenne rá remény. Hollywood egy furcsa hely manapság, a Disney-t azt hiszem, érdekelné, legalábbis, mintha szeretnének egy ilyen franchise-ot” – nyilatkozta a rendező.

Bár a 2016-ban mozikba került Feltámadás nem teljesített túl jól sem a nézőknél, sem pedig a kritikusoknál, mindezek ellenére talán sokan befizetnének még egy harmadik körre is.