Végre itt a Joker 2 első előzetese!

A Joker: Kétszemélyes téboly előzetese végre kint van! És talán szokatlanabb üzenettel bír, mint azt vártuk volna...

...ugyanis a bűnözők hercege és Harley Quinn azt akarják közvetíteni ebben a filmben, hogy a világnak szeretetre van szüksége. Nos, ez némiképp azért meglepő fordulat, de lássuk, mit adott még a WB a traileren túl!

"Megmondom, mi változott" - mondja Joker a trailerben - "Már nem vagyok egyedül."

A folytatásban tehát Joaquin Phoenix Jokere elindul és mindenfelé fellép Harley Quinnel, mint őrült múzsájával.

Mit tudunk a folytatásról?

Keveset tudni a folytatás cselekményéről, amely állítólag egy musical. Phillips szerint a kategorizálás nem teljesen pontos, bár rengeteg dal- és táncszámot tartalmaz majd: "A zene lényeges elem" - mondta a rendező - "De nem térünk el túlságosan az első filmtől".

A trailer leleplezése

Todd Phillips rendező a CinemaConon mutatta be a felvételeket. Bár az eredeti 2019-es Joker önálló filmként volt beharangozva, Phillips elmondta, hogy ő és Phoenix mindig is beszéltek arról, hogy folytatást készítenek.

"Túlságosan megszerettük Arthur karakterét, de nem akartuk elkiabálni." - mondta Phillips - "Azért választottuk Gagát, mert ő varázslatos."

A sötét és komor felvételek az Arkham Elmegyógyintézetbe kalauzolnak minket - ahová Joker az első film végén be lett zárva -, amikor Arthur Fleck találkozik egy másik pácienssel és egymásra hangolódnak, csakhamar megszületik a szökés terve.

Bizony, ez a valaki az ezúttal a Lady Gaga által életre keltett Harley.

"Senki vagyok. Semmit sem tettem az életemmel, nem úgy mint te" - mondja Jokernek Harley Quinn, aki eljátssza, hogy ujjpisztollyal fejbe lövi magát.

Az első Joker

Az első film hangulatos eredettörténetként szolgált a Joker számára, aki egy Arthur Fleck nevű stand-up komikus és részmunkaidős bohóc ebben az újragondolásban.

A Joker hatalmas kasszasiker lett, 1 milliárd dolláros globális bevétellel, az első R-besorolású film, amely átlépte az egymilliárd dolláros határt. A film 11 Oscar-jelölést kapott, köztük a legjobb filmért, és két díjat nyert (Phoenix a legjobb színésznek, Hildur Guðnadóttir pedig az eredeti filmzenéért).

Mikor jön a Joker 2?

Nálunk 2024. október 3-án debütál a nagyvásznon - öt évvel az első film után. Az eredeti 62,5 millió dollárba került, ami szokatlanul konzervatív költségvetés egy képregény-adaptációhoz képest. Az elsöprő pénzügyi sikerre való tekintettel azonban a folytatásra jóval jelentősebb, 200 millió dolláros büdzsét adtak. Meglátjuk, ez mit jelent majd a moziélmény szempontjából. Mi már kíváncsian várjuk!

akció | dráma | krimi | musical | thriller

Arthur Fleck, az Arkham Elmegyógyintézet leghírhedtebb lakója, egy ismeretlen nő kíséretében szabadul ki a fogságból, odakint azonban hatalmas káosz uralkodik. Gotham City... több»