2021.11.04 15:15 Interfectorem Sabnock Olvasottság: 139x
3

Elég nyögvenyelős két csillag!

Az első rész hullámait gyorsan lovagoljuk meg... Könyörgöm, de miért? Ha pedig igen, miért így? Ezt a második részt is öten rendezték, Simon Barrett, John Davies, Jason Eisener, Gareth Evans, és Jamie Nash. Sajnos senkit nem tudok kiemelni az antológiából, pedig vannak itt zombik, beépített kameraszem, amivel látjuk a szellemeket. Ráadásul, hogyha besokallunk, akkor hölgypartnerünk egyből szexre bíztat( ez még mindig a film).

Majd ellátogatunk egy kifejezetten gusztustalan szekta lakhelyére, ahol vigyáznunk kell, a reggelink vissza ne jöjjön. Ó, aztán végre megint itt vannak nekünk a jó öreg földönkívüliek, akiket egy kutyusra (ez már majdnem vicc) szerelt kamerán keresztül nézhetünk kényelmesen. Egyszóval négy sztori, plusz a rövid bevezető rész, de komolyan mondom, se nem félelmetes, se nem komor vagy ijesztő. Csak (sajnos) gusztustalan. És ha egy film a kétezres években ennyire képes, az csúnyán halálra van ítélve.

Elég nyögvenyelős két csillag!

Visszatérve az első rövidfilmhez egy picit... Nagyon elegem van már abból, hogy minden balfék, balfácán, bénabubci zombisfilmet akar forgatni. Nem értem! Miért nem húz el a *3,14csába*, és rendez egy igazán nyálas, csöpögős romantikus filmet? Miért kell mindenáron tolakodni a horrorfilmes palettára? Csak eggyel több film lesz, ami nézhetetlen.

Na jó, nem morcoskodom tovább, vissza a filmhez. Egyszóval, ha egy found footage filmet telerakunk képhibákkal, csíkokkal, recsegő-ropogó, tompa, értékelhetetlen hangokkal, zavaró hanghibákkal, az még nem lesz found footage! Semmiféleképpen.

Nincs tematikája, nincs dinamikája, és műfajilag behatározhatatlan. Érződik rajta az összecsapottság, trehányság. Egy igazi vegyesvágott, ami filmként nem, salátaként tökéletesen működik. Morbid és gusztustalan. Ez pedig távol áll a horror letisztult műfajától...

Egy antológiának szánták, keretes szerkezettel, de nem jött össze. Nagyon nem. Inkább szánalmas, és vicces próbálkozás a könnyű pénzkereset után. Valaki szólhatott volna, ez ma már nem elég! Ebben a műfajban legalábbis kevés! Fészkelődtem is a kedvenc fotelemben rendesen. Pedig Relax herbateát kortyolgattam, és most csak egy update rudit rágcsáltam, de komolyan mondom, az sem esett túl jól. Ha nagyon nincs mit nézni, csak akkor próbálkozz vele. Más esetben nem éri meg.

62 V/H/S/2  (2013)

horror | thriller

A V/H/S/2 című horrorban két nyomozó szorgalmasan keres egy eltűnt egyetemistát. A nyomok gy régi házhoz vezetnek - valószínűleg innen tűnt el a fiú. A házban rengeteg TV-t és... több»

3