2025.04.23 08:59 barufilm Olvasottság: 118x
4

Ráment a lelkemre

A Majd újra lesz nyár azok közé a filmek közé tartozik, amelyek nem harsányan mesélnek, hanem halkan, mégis mélyen hatnak. Egy érzékeny, finoman szövött történet ez, ahol a karakterek valódiak, esendőek és szerethetők – éppen ettől válik a film olyan különlegessé.

A főszereplő lány szorongásai, belső vívódásai annyira hitelesen vannak ábrázolva, hogy szinte tapinthatóvá válik az a feszültség, amit ő hordoz. Az ő nézőpontján keresztül figyeljük, hogyan próbál megkapaszkodni, hogyan keresi önmagát és a világban betöltött helyét. Én személy szerint nagyon át tudtam érezni a bizonytalanságait, azt a finom törékenységet, amit a karaktere sugároz.

Ráment a lelkemre

A film legnagyobb erőssége számomra a lélekfejlődés ábrázolása. Ahogy a karakterek lassan kibontják egymás előtt önmagukat, úgy kezd el a szeretet is formát ölteni, először csak egy pillantásban, majd egy-egy gesztusban, végül pedig a teljes elfogadásban. Nem kapunk nagy, világmegváltó pillanatokat – helyette apró mozzanatokból épül fel egy mély, őszinte történet.

A hangulata végig szép, melankolikus és kicsit fájdalmas is, de pont ettől válik igazzá. Nem kíméli a néző lelkét, de épp emiatt tud olyan mélyre hatolni. Engem is megérintett, talán, mert a csendjeiben többet mond, mint sok más film hangos drámája.

Összességében a Majd újra lesz nyár egy lírai, szívhez szóló alkotás, ami nemcsak elgondolkodtat, hanem utat nyit a belső megértés felé. Egy film, ami után egy darabig még csendben marad az ember, de közben érzi, hogy történt valami fontos. Ráment a lelkemre, de szerettem.

háborús | romantikus | sci-fi | thriller

Daisy az idei nyári vakációt Angliában tölti; nem csupán a környezet új számára, de a társaság is, hiszen soha nem látott unokatestvéreivel nyaralhat ezúttal. A kissé furcsa... több»

4