Az biztos,hogy ez volt eddig a legszórakoztatóbb Star Trek az új filmek közül,annak ellenére is,hogy a történet elég egyszerű volt.
Simon Peggék kitettek magukért a könyvnél,mert az új karaktereket is érdekesnek és szerethetőnek tudták megírni.Illetve sokkal nagyobb teret kapott szinte mindenki-csak Chekov és Uhara voltak kis hatással a történetre,igazi jelentőséget sajnos ők nem kaptak.
Az akciójelenetekre szerintem nem lehet panasz.Másmilyenek,mint amiket J.J. hozott,de talán valahol még epicebbek lettek.Ami viszont zavaró,hogy a kalandfilmes, utolsó pillanatban menekülök meg helyzetekre épülő jeleneteket lehetett volna kicsit ötletesebbre kitalálni vagy feszesebbre húzni,mert aggódni nem nagyon aggódunk itt sem már senkiért igazán,inkább vállaljuk be a pörgést.Ráadásul egy filmen belül kétszer elsütni ugyanazt a akció csúcspontot(amit ráadásul már teljesen elvadult,őrültebb változatban láthattunk Linnél) szerintem megfontolatlan dolog volt.Viszont cserébe a Sabotage az nagyon ott van,ott is nagy kockázatot vállaltak,de hibátlan lett a jelenet!
A hangok,a jelmezek,a film látványa hozta az elvárásokat,bár nem tudom eldönteni,hogy hiányoztak-e a lensflare-ek vagy nem.Talán annyira nem,mert kb. a 100. percnél ugrott be,hogy mi az az apró dolog,amit már úgy megszoktam ezeknél a moziknál,és hiányzik,de nem zavaróan.
Amit még mindenképp érdemes megemlíteni,hogy a Scotty és Jaylah közötti jelenetek nagyon jók lettek,azokat mindig öröm volt nézni.És ugyanez elmondható Dokiról is-Karl Urban most volt a legjobb ebben a szerepben.
Nagyon szórakoztató nyári látványfilm,nem okoz csalódást.Ahogy pedig a Star Trek világhoz nyúlnak,abból érződik végig a szeretet,a tisztelet,valamint külön tetszett,hogy igazán kicsi apróságokban is megjelenik a Star Trekes alapelv.
Justin Lin bizonyította,hogy ügyesen tud bármilyen stílusú akció szériához nyúlni,biztos kezű modern blockbuster rendező.Így külön kár,hogy nem lett semmi a vele tervezett Renneres Bourne filmből.