2022.02.17 15:43 Kóborló Olvasottság: 128x
2

Soha ne tarts semmiféle szeánszot egy kísértetházban

Nem tartoznak a kedvenc horrorfilmes zsánereim közé a szellemházas történetek, mert kevés újdonsággal tudnak szolgálni mára már egy horrorrajongó számára (persze ettől függetlenül soha nem vetem meg egy újabb efféle produkció megtekintését, hisz mindig reménykedek benne, hogy hátha rám cáfol majd, és üde színfoltja lesz eme rétegműfajnak a horrorfilmek berkein belül). Jelen filmünknél kimondottan jó előszélként tekintettem arra, hogy a produceri munkálatokat James Wan magára vállalta, hisz eme úriember korábbi munkáival igencsak sok kellemes percet tudott már okozni a horrorrajongóknak, emiatt pedig én is kimondottan kíváncsivá váltam eme filmmel kapcsolatban.

Tehát mondhatni, voltak elvárásaim a Demonic című produkcióval kapcsolatban még akkor is, ha James Wan sem a forgatókönyv megírásában, sem pedig a film megrendezésében nem vett részt, de engem a jelenléte azért nagyrészt megnyugtatott afelől, hogy nem fogok unatkozni ennél a filmnél. Ez így is lett!

Soha ne tarts semmiféle szeánszot egy kísértetházban

A film történetvezetése kimondottan pörgős, még úgy is, hogy a cselekményvezetését azért szépen feltagolták a készítők, hisz két fő cselekményszálon kapjuk meg a film részleteit. Az mondjuk számomra kimondottan tetszett a történetben, hogy mindkét történetszálat egyforma erősre tudtak elkészíteni, emiatt pedig bőven lesz része a nézőjének a meglepetésekben. Továbbá kimondottan érdekesnek találtam a film képi világának a megjelenítését, hisz sok esetben vált át a found footage megjelenítésekre, amit jómagam a legtöbb alkalommal nem kimondottan kedvelek, de itt nagyon jól passzolt az adott történethez. Nem gondolnám azt, hogy túl nagy spoilert árulok el azzal, hogy a film története itt is tartalmaz egy jókora csavart (főleg úgy, ha azt nézzük, hogy minden olyan filmnél, ahol James Wan közreműködött, mindig volt valamiféle csavar a történetben). Nos, itt is megkapjuk ezt, és ha mondjuk nem is olyan hatásos, mint egy-két ismertebb James Wan-filmnél, de nincs vele kimondottan nagy gond.

Viszont a filmben azért találhatunk bőven negatívumot is. Az első komolyabb negatívum, hogy elképesztően erősen támaszkodik a film a jump scare jelenetekre, amit kimondottan sajnálok, hisz a filmnek alapból sikerült amúgy egy egészen kellemes, félelmetes atmoszférát felépítenie, de a jump scarekkel alaposan lerombolták számomra az addig szépen adagolt, félelmetes atmoszférát. Aztán sajnos a történetében is találtam olyan dolgokat, amit már kismillió hasonló filmben elsütöttek (ráadásként olyan dolgokat, amit egy horrorrajongó még az álmából felkeltve is el tudna mondani, hogy ezekből semmi jó nem sülhet ki).

A szereplők játéka is kimondottan érdekes volt, hisz számomra elsősorban Maria Bello és Frank Grillo alakítása volt a mérce, de nem ők kapták a főszerepet (oké, ettől függetlenül fontos a szerepük a filmben), de az igazi főszerepeket kevésbé ismert színészek biztosították, és hát az ő alakításaik is amolyan közepesre sikeredtek csupán. A film technikai kivitelezései nem lettek rosszak, de nem gondolnám, hogy annyira emlékezetesek lettek volna, hogy évek vagy akár csupán hónapok múlva megmaradna számomra.

Mindent egybevéve, akik egy kellemes, közepes borzongásra vágynak, azok számára nagy valószínűséggel ez a film ki fogja elégíteni eme elvárásaikat, de akik valami emlékezetesebbre vágynak, azok nem biztos, hogy eme produkcióban fogják megtalálni azt.

74 Demonic  (2015)

horror | thriller

Egy rendőr és egy pszichológus egy furcsa gyilkossági ügyben nyomoz, melyben öt emberrel végeztek, miközben azok szellemet próbáltak idézni. több»

2