2023.08.23 19:06 OkosMajom Olvasottság: <100x
1

Mert lukas az agya!

Mindig is szerettem ezt a műfajt, nem is tagadom!

Véres, misztikus és sötét, kellően komor home invasion!

Mert lukas az agya!

Az alaptörténet szinte úgy kezdődik, akár a John Carpenter-klasszikus, a híres A 13-as rendőrőrs ostroma.

Igaz, azért van annyi a különbség, hogy itt zöldfülű rendőrünk, Jessica Loren (Juliana Harkavy) tényleg teljesen egyedül marad az állomáson, és magányosan kell felvennie a harcot bárki vagy bármi ellen, ami ellenségesnek bizonyul. Számomra nagyon pozitív, hogy egész jól épül fel a történet, és a tempója, felépítése is megfelelő.

Számomra az a negatívum, hogy néha az jump scare kissé öncélú, vagy túl direkt.

Nem a szereplőnek szól, hanem a nézőnek. (Igaz, van, aki ezt jobban szereti.) Azért pár kérdésre nem kapunk választ, és kissé hiányzik a megnyugtató lezárás.

Persze ezek ellenére nem érzem a megtekintést elvesztegetett időnek, de a lezárás miatt kicsit lerontja az eredetileg szánt pontszámot, hiszen ezek miatt azért hiányérzetem van!

Nézzük a színészeket!

Jessica: Juliana Harkavy, John: Joshua Mikel, Grip Cohen: Hank Stone, Patrick Black: J. Larose, Kitty: Sarah Sculco és Dorthea Paymon szerepében Kathryn Kilger.

Jó szereposztás, főleg Harkavy tetszett nagyon, hitelesen és odaadóan játszott!

Persze Sam Raimi és Wes Craven hatása teljességgel nyilvánvaló a Last Shiftben, a hang megvágása és a kegyetlen jump scare-ek ijesztőre, plusz az atmoszferikus jelenetek együtt tényleg velőtrázóra sikerültek.

Bizonyos részek akár a Nightmare on Elm Streetben is játszódhatnának, de DiBlasinak sikerül túljutni az eléje kerülő bukkanókon.

Sztori!

Jessica Loren (Juliana Harkavy) első estéjét tölti friss zsaruként a bezárásra ítélt rendőrőrsön.

Simán otthagyják egyedül, pedig a bizonyítékraktár kipakolása még hátravan.

A lány persze nem nagyon izgatja magát, hogy egyedül kell végigülnie a következő órákat, egészen addig, míg az épület (és a szellemek) nem kezd bele egy pszichológiai hadviselésbe a lány ellen, mely kezdődik egy ótvar csöves érkezésével, majd fokozatosan durvul a helyzet.

Hangok, titokzatos telefonhívások, mozgó tárgyak és félelmetes emlékképek a múltból.

Jessica félelmeit legyőzve próbál tisztességgel helytállni, és közben abban reménykedik, hogy majd egy éve meghalt apja halálával kapcsolatban is sikerül néhány választ kapnia, hiszen úgy tűnik, hogy a rendőr apuka halálával kapcsolatos események valahogy visszahatnak erre a felejthetetlen horrorisztikus éjszakára.

A kedvenc részem, mikor bejön egy fiatal rendőr, aki ott volt anno az apja halálánál, tőle is részleteket akar, és kap is.

A zsaru kimegy, és a lány legnagyobb megdöbbenésére a feje hátulján egy öklömnyi véres luk tátong!

Ahogy mondtam, a zene nagyon fontos, és legalább úgy oda tud vágni, mint a sötét és a feszült csend!

A film végéig nagyon erős tud maradni, egyedül a legeslegutolsó jelenet bánik kissé mostohán a főszereplővel és egyúttal sajnos velünk is.

Azért is kár, hogy minden poént „le kell csapni”, szinte mindent muszáj megmagyarázni.

Ennek ellenére igencsak ajánlott a megnézésre, nem fogunk csalódni!

Stáb!

Fényképezte Austin F. Schmidt, zeneszerző Adam Barber, a rendező pedig Anthony DiBlasi, a forgatókönyv megírásában pedig Scott Poiley segített neki.

Jómagam ajánlom, aztán mindenki maga döntse el, mit néz.

Az IMDb-n 22 ezer szavazatból 5,8-as, a TMDB-n 522 szavazat után 63%-ot kapott, én pedig 81%-ra értékelem, és öt csillag!

71 Last Shift  (2014)

horror | misztikus | thriller

A Last Shift című horrorban egy fiatal rendőrnyomozó, Jessica Loren kerül bajba, ugyanis őt jelölik ki az utolsó őrség teljesítésére egy rendőrőrsön, s meg kell várnia az... több»

1