2019.05.21 09:16 HercegPeter Olvasottság: 126x
0

Nem a Trónok harca Emilia Clark főműve

A film megtekintése előtt csak annyit tudtam az egészről, hogy ez egy romantikus darab, amiben a Trónok harca Daenerys-e szerepel. Most pedig azt mondom, hogy a Trónok harca egy sárkányos-harcolós fantasy sorozat, amiben a Mielőtt megismertelek Louisa Clarkja alakítja a főszerepet. Nem vagyok a műfaj nagy rajongója vagy hozzáértője, de szerintem egy hiteles, kliséktől mentes és (ami a legfontosabb) nem egy giccsparádéban végződő, érzelmes filmet kaptunk. Emilia Clark annyira tökéletesen adja a szeleburdi, élettel teli, vidám és ugye mindenek előtt cserfes fiatal lány szerepét, hogy szerintem egy kicsit minden férfi beleszeret, és, ha szabad ilyet mondani és nem sértő, talán mind beleülnénk egy kicsit abba a székbe, hogy ilyen társaságuk legyen.

A szinkronja nekem túlságosan gyerekesen hangzott, ami a szerephez ugyan illett, de Clarkhoz nem. Igen, tudom, hogy a sorozatban is ő adja a hangját, de nekem ott se illik össze ő és Molnár Ilona. Lehet, kicsit rosszkor néztem meg a filmet, tekintve, hogy a Trónok harca épp most ért véget, és ugye a két karakter között hatalmas a különbség, bár lehet, hogy ez inkább pozitívum, mert így jobban átjött a tehetsége. Az, hogy mind a két figurát jól tudja adni, egyértelműen a színésznő és az őt kiválasztó személy érdeme. Eddig mindenki a szépségéről beszélt folyamatosan, a játékáról kevés szó esett. Számomra a sorozatban amúgy sem ő volt a legszebb, de talán azért, mert ott kevésbé tudott önmaga lenni, ez a szerep azonban úgy gondolom, sokkal jobban illik hozzá, és felszabadultabban tudott játszani, ami miatt a szépsége sokkal sugárzóbb és nem mellesleg sokkal eredetibb lett számomra.

Nem a Trónok harca Emilia Clark főműve

A másik főszereplőről nem tudok ilyen hosszas értékelést írni (érthető okokból). Az ő játéka elmosódik Clarké mellett, de ez nem az ő hibája, nem is akarom bántani miatta. Eddig egyébként egy filmben sem alkotott maradandót számomra. A rendezőnőt ellenben hatalmas dicséret illeti, mivel első próbálkozásra ennyire beletalált és tökéletesen alkotta meg az Életrevalók, a Minden, minden és a Csacska angyal (igen, én is néztem) tökéletes kombinációját. Szintén hátba veregetést érdemel az operatőr, mivel a képi világ is kifogásolhatatlan. Az is tetszett, hogy romantikus és drámai film létére sikerült belecsempészni annyi humort, hogy a komolyabb hangulatú jeleneteket feloldja, de mégsem megy át vígjátékba. A végéről mindenki döntse el maga, hogy mit gondol, szerintem ezt így kellett befejezni.

Azt hiszem, férfi létemre kicsit túl sokat dicsértem egy romantikus filmet, úgyhogy be is fejezem. Végezetül annyit, hogy bátran kezdjen bele bárki, hiszen inkább a történeten van a hangsúly, nincs túl sok felesleges sírás és érzelgés benne, valamint a humora is éppen annyi, amennyi kell, nem komolytalanítja el az egészet.

dráma | romantikus

Lou Clark egy vidám, ámde céltalan 26 éves nő, aki egyik munkahelyén sem képes hosszabb időt eltölteni. Életében gyökeres változás áll be, mikor egy kastélyban egy lebénult... több»

0