2022.05.28 12:20 Anuika Olvasottság: 165x
1

A komfortzóna már a múlté

Néha mindannyian vágyunk valami kis vadságra. Olyan jóleső érzés lenne elhagyni a társadalom nyújtotta biztonsági hálót és szabályozott keretrendszert. A komfortzónából való kilépéshez azonban néha szükség van egy kis lökésre.

A Valami vadság főhőse egy átlagos krapek. Egy öltönyös "zokni", aki minden reggel befurikázik az irodába, hogy nyolc órával később ismét hazamenjen, és közben ne történjen semmi érdekes. Jeff Daniels egy középosztálybeli munkást alakít, akinek élete fenekestül fordul fel, mikor egy gyönyörű, de vad nő szemet vet rá.

A komfortzóna már a múlté

A Valami vadság screwball comedy, a műfaj minden szeretetreméltó nüanszával, fergeteges dialógusokkal és excentrikus, mégis meghitt románcával, miközben teljes értékű road movie-ként is funkcionál. Mintha az Ez történt egy éjszaka nyolcvanas évekre szabott, bolondosabb variánsának lennénk szemtanúi. A Valami vadság viszont olyan egyedi látásmódú amerikai független művészfilm is, ami minden fennkölt sallangtól mentesen világít rá a társadalmi béklyók létezésére, korlátoltságára, de egyúttal hasznára is.

Egy vad nő és egy végtelenül konzervatív férfi románcából nem születhet komoly kapcsolat anélkül, hogy legalább egyikük be ne hódolna a másik által képviselt normáknak. A szabálykövetés és a szabadság, az előre eltervezettség és a spontaneitás, ahogy a felelősségvállalás és a függetlenség mégis mind olyan vágyott, de össze nem egyeztethető karakterjegyek, melyek összeeresztéséből egy igazán vad és szórakoztató kaland kerekedik. A Valami vadság története először káoszba fullad, hogy aztán abból lassan kievickélve döbbentsen rá: néha szükség van egy kis rendetlenségre is, hogy ráébredjünk, kik is vagyunk mi igazán.

krimi | romantikus | thriller | vígjáték

Audrey a szabadszellemű nő "elrabolja" egy étteremből a jólfésült üzletembert, Charlie-t egy hétvégi kaland erejéig. Azonban a vidám kirándulás hamar veszélyessé válik,... több»

1