2019.02.09 18:59 Marius Olvasottság: 134x
0

Zorro(1957- 61)

Az egész sorozat, megnézése után... Egy olyan, mára már kultikus sorozatról van szó, amin legalább három generáció nőtt fel. Az ebben esetben látott, sokak számára, csak az "igazi Zorronak" hívott Guy Williams játssza a főszerepet, akit személyesen Walt Disney választott ki. Sokban különbözik, az őket követő Zorroktól, és igyekszem ezeket kiemelni.

Az itt látott főhős nem bosszúszomjas, hanem egy rendkívül okos, spanyol nemes, aki sokszor megszenvedi a felvett piperkőc szerepet, viszont a néző annál jobban élvezi ezt. Ebben a sorozatban, nincs szándékos kegyetlenség, ellentétben vannak zseniális karakterek, és valódi kaszkadőrmentes jelenetek. Igen pontosan arra célzók, hogy a főszereplő felvette az álarcot, és valóban ő volt a róka, kiválóan vívott, és lovagolt, a nagyon veszélyes, lóra ugrásos jelenteket nem vállalta egyedül. Vidám természete, egyénisége pedig azzá tette Zorrot, amilyen látványosan más, és szerethetőbb a sokszor kiváló őt követő utódoknál is.

Zorro(1957- 61)

Remekül megírt forgatókönyv, semmi erőltetett történetvezetés, a mellékszereplők is élethűen beleillenek a film közegébe. Túltolt látványmegoldások, amik ma számomra néha már zavaróak, egyértelműen hiányoznak. A filmsorozatot, 1992-ben kiszínezte a Disney, ami néha mesterkélten néz ki, és a több magyar szinkronból, az utolsó eléggé borzalmasra sikerült. Felnőtt fejjel is jókat kacagtam, és egyáltalán nem hiányzott, az emberi kegyetlenség, ami sok történetváltozatban, beleértve a film, vagy akár regényváltozatot, megtalálható. A 90-es években készült szinkronnal, ajánlom a sorozat nézését, mert az zseniálisan sikerült.

0