2023.02.26 11:33 Informer2 Olvasottság: 174x
0

Menetközben szerettem meg a Trónok harcát

Mikor még anno hallottam a Trónok Harcáról, először úgy álltam hozzá: „Király, még egy értelmetlen fiktív sorozat, majd eltűnik a süllyesztőben.” Telt-múlt az idő, és egyre több felől hallottam, hogy dicsérik, és támogatják a filmet. De még ez sem vette meg a figyelmemet. Aztán az egyik nap láttam egy érdekes cikket, amit elolvastam. El kezdtem nézni, úgy a második részig bírtam is. Borzasztóan unalmas volt, nem tartotta fent a figyelmemet, érdeklődési körömet. Túl sok volt a karakter, érthetetlen, megmagyarázhatatlanul sok atrocitás ért már az elején. De mégis éreztem, hogy ennek még jó vége is lehet. Így aztán telt-múlt az idő, a jelenetek, és a rabjává váltam. Rájöttem, hogy „az ördög a részeltekben rejlik” mondás a tökéletes definíciója eme műnek. Az utolsó két évadatot csekély idő alatt végeztem ki, és mikor vége lett, úgy éreztem, hogy egy űrt hagyott maga után a fantáziámban. Egy űrt, amely kitöltésre szorult. (És erre a feladatra született a Sárkányok Háza, de arról majd máskor. :) )

A filmsorozat karakterválogatása valami elképesztően jól sikerült, hatalmas pacsi mindenkinek. A film történetét tekintve, számomra a társalgási periódusok – azok a jelenetek, ahol sok akció, atrocitás nem volt megfigyelhető – meghozták a történet kiteljesedését. Önmagában a részek, évadok teljesen elfogadhatók voltak. A misztikum, amely Aria felől származik, számomra a fikciót jobban kiemeli, amelynek köszönhetően összeérnek a szálak, kiteljesedik a történet mondanivalója.

Menetközben szerettem meg a Trónok harcát

Az utolsó évad. Sok savat kapott a befejezése a filmnek, (főleg az Éj Király „eltávolítása" a sorozatból”), de úgy vélem, jól sikerült. Igen, valóban igaz, egy kicsit eposzibb lezárást is kaphattunk volna, így úgy érezhetjük, felesleges volt a sok halál, önfeláldozás. Legjobb tudásom szerint állíthatom, hogy még így is teljesen helytálló filmsorozatot kaphattunk kezeink közé, mely „zombikká” tett minket az abbahagyhatatlan történettel, és csodás perceket, akár órákat is szerzett az nézőközönség számára.

akció | dráma | fantasy | kaland | romantikus

A Trónok harca George R.R. Martin nemzetközi sikerű, A tűz és jég dala című regényciklusának adaptációja, melyben a nagyhatalmú családok élet-halál harcot vívnak Westeros... több»

0