2026.06.24 16:04 puszpang Olvasottság: <100x
1

A filmes pokol egy külön bugyra, amiben ez a film található

Különleges jeleneteket véltem felfedezni, melyekkel még nem találkoztam, vagy csak túl kevés hasonló filmet néztem eddig.

1. UFO (legyen inkább UAP) karddal való ledöfése 20 méter magasból való ráugrással.

A filmes pokol egy külön bugyra, amiben ez a film található

2. UAP-val keresztülrepülnek egy városnyi méretű "anyahajón" - annak burkolatán, falain át - fénysebességgel (ami nem tűnt olyan gyorsnak), egy karcolás nélkül.

3. Egy 20 nm-es szobában tüzelnek gépkarabélyokkal, pisztolyokkal; egymás fülétől egy arasznyira.

4. Szintén hasonló méretű helyiségben vállról indítható rakétavetővel 3 méterről belelőnek (!) egy automata turret jellegű fegyverbe, ami ezáltal leáll.

Ilyen és ehhez hasonló finomságokkal operál a mű. A speciális effektek és (talán) "számítógépes" trükkök esetén mindenképpen renderelés előtti állapotokat látunk. Kvarcjáték minőségű, de nézzük el ezt a kis kellemetlenséget. :D

Hatalmas mázli, hogy a főszereplő szuperpilótánk, aki képessé vált a sérült anyahajót irányítani, végül nem engedte a belvárosban leesni, hanem csak a külvárost szántotta fel vele. Így nem halt meg 20 millió ember, hanem csak 15. Emberünk megtanulta, hogy érezni kell az idegen járműveket. Eldönteni már nem tudtam, hogy valóban azért vág olyan fizimiskát, mert valóban érzi, vagy pedig más dolog történik övön alul, ami nincs a kamera látószögében.

Egy apróság maradt a végére. Ha van valami közvetlen harc, mértékétől függetlenül mindig az a befejezése, hogy gurulnak a földön, majd kicsit köhögve felkelnek. Balhé közben megfáztak, vagy influenzaszezon van arra a pár másodpercre?

Különleges alkotással állunk szemben. Azért két csillag, mert elértem az aljára és elfogyott a lehetőség. Jövök vissza. Ne feledjük, ez egy külön bugyor. És ezek a zseniális filmes megoldások a végletekig elkápráztattak. Minden jó, ha a vége jó.

1