2018.09.24 11:21 koricapito Olvasottság: <100x
0

Alighanem az egyik legvalósághűbb alkotás a maga műfajában a Barry Seal

A filmvilágban már rengeteg drogkartellekkel foglalkozó, életrajzi hangvételű alkotás készült, azonban csak kevés az, amely igazán jól sikerült. Sokszor az is a vesztét okozhatja egy ilyen műnek, ha az alkotók nem tudják eldönteni, hogy mit is akarnak kihozni az adott alapanyagból: esetleg egy komoly, a lehetőségekhez mérten minél valósághűbb drámát, amely szorosan kapcsolódik a valósághoz, - adott esetben a valóban megtörtént eseményekhez - és a hitelességével próbálja meg elkápráztatni a nézőt (pl: 'Sicario', 'Betépve', 'Narcos'), vagy inkább egy valamivel könnyebb, akció-orientált, poénokkal tűzdelt filmet, amelynél nem a realisztikus megvalósítás a legfőbb prioritás, sokkal inkább az, hogy minél szórakoztatóbb legyen a film (pl: '2 kaliber', 'Bad Boys 1-2', 'Erőnek erejével').

A 'Barry Seal' valahol a két kategória közötti vékony mezsgyén helyezkedik el, hiszen ki lehet mondani, hogy igaz történetet dolgoz fel és ezt eredményesen is teszi, de közben olyan akcióelemekkel és humorral van feltöltve, amely nem minden esetben valószerű.

Alighanem az egyik legvalósághűbb alkotás a maga műfajában a Barry Seal

Számomra hatalmas meglepetés volt ez a darab, a szó pozitív értelmében. Azelőtt még nem is hallottam erről a fickóról és amit a Medellín kartellről tudtam, az is csak a felszín volt (még mindig az), ezért nekem rengeteg újdonsággal tudott szolgálni a film, még akkor is ha csak a látottak kis része fedi a valóságot. Talán ennek is tudható be, hogy az én figyelmemet már az elején lekötötte a film. Tom Cruise minden hibája ellenére egy jó színész az én szememben és szerintem ezt a karaktert is a film stílusának megfelelően tökéletesen meg tudta formálni. A majdnem 2 órás játékidőnek köszönhetően jutott idő a karakterek kidolgozására, fejlődésének bemutatására, emellett pedig az akciójelenetek is kellő mennyiségben voltak jelen.

Nekem ez egy kellemes meglepetés volt és nagyon jól szórakoztam a film alatt. Akit érdekelnek a kartelles sztorik, viszont nem a 'Sicario'-féle, még a valóságnál is valóságosabbnak beállított kivitelezésben, hanem egy könnyebb, szórakoztatóbb hangvételű moziban, akkor annak ez egy kötelező darab.

Mivel valós események ihlették a 'Barry Seal'-t és ezt be is mutatja, ezért nem pörög az elejétől a végéig maximumon, de kellően lendületes és szórakoztató ahhoz, hogy többször is meg lehessen tekinteni.

akció | életrajzi | krimi | vígjáték

SkyShowtime (2023.02.14.)

Tom Cruise új filmje egy elképesztő igaz történetet dolgoz fel. Barry Seal amerikai pilóta volt, aki a Pablo Escobar-féle Medellín kartell szállítója lett, és fegyvert és drogot... több»

0