Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
80%

Barry Seal: A beszállító (2017)

American Made
Filmadatlap
 
26
Szereplők
37
Vélemények
15
Képek
8
Videók
 
Jackynee   2021. 04. 11.

legújabb vélemény

0

Nekem nem nagyon jött be, maga a Escobar téma is már ezerszer fel lett dolgozva, és a Narcos sorozat által felállított toronymagas mérce után nem sok alkotás tud már labdába rúgni. A másik probléma a filmmel, hogy bár "igaz történet alapján" főcímmel... több»

 
indingo   2017. 10. 04.

0

Nem volt rossz, de valahogy többet vártam a filmtől. Kicsit utána is olvastam a dolognak, amiből kiderült, hogy sok minden fikció volt a filmben és nem is úgy történtek a dolgok ahogy.


 
7ETEDIK   2017. 09. 27.

2

Totálisan átlagos film, nincs olyan jelenet, amit máshol már ne láttunk volna....kábszercsempészet, CIA, dugás, jópofáskodás, pénz, ecetere cetere ecetere. Azt se értem, egy mára teljesen elfeledett valakiről mi értelme volt filmet forgatni. Fegyvernepper ehhez képest zseniális alkotás. Amúgy a vége annak tényleg az..

 
ArpiHajdu és Réci   2017. 10. 07.

0
Kellemesen meglepett

Akárhogy is nézem, számomra ez a film egy óriási meglepetés volt, természetesen pozitív értelemben. Kicsit a Wall Street farkasára, kicsit a Kapj el, a tudsz! című filmekre emlékeztetett, talán nem is ok nélkül: Scorsese mozijának óriási sikere újra ... teljes kritika»

 
Berto49   2017. 10. 05.

1

Az ajándékba kapott mozijegy utalványt váltottam be erre a filmre, KÖSZÖNÖM! A manapság szinte obligát „igaz történet alapján” felirat adja tudtul, hogy amit látni fogunk, az a valóságban is megtörtént. Csakhogy egészen másként! Barry Sealnek a való... több»

 
Diesel   2018. 02. 28.

1

Kiváló alkotás lett. Kimondottan tetszett, hogy egy igaz történetet és egy valós hús vér ember történetét ismerhettük meg. Nem gondoltam volna de nekem teljes mértékben elnyerte a tetszésem. Tom Cruise teljesen átszellemülten és hitelesen alakította ... több»

 
Deku   2018. 02. 15.

0

Végre volt valami ami másabb hatást ért el mint az átlag filmek. Ez pedig fantasztikus élményt adott, az ilyen filmekért élek-halok. Szinte én is benne játszottam a karakterekkel együtt. Egyszerre van mondanivalója és rabolja el a nézőt testestül és lelkestül.

Galéria (15)

Tom Cruise
Domhnall Gleeson
Tom Cruise
Tom Cruise
Tom Cruise
Sarah Mason
Domhnall Gleeson
Tom Cruise
Domhnall Gleeson
Tom Cruise
Tom Cruise
Tom Cruise
Tom Cruise
Sarah Mason
Tom Cruise
Tom Cruise
Doug Liman
Doug Liman
Mauricio Mejia
Alejandro Edda
Tom Cruise

Videók (8)

A film összbevétele 134 866 593 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 235 782 307 forintot termelt. A hazai mozik összesen 166 065 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Barry Seal második felesége közreműködött a film készítésében, sok érdekes háttérinformációval látta el a készítőket.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A film eredetileg 2017 januárjában került volna bemutatásra, ám a stúdió fél évvel elhalasztotta, hogy ne kelljen versengeni az Underworld - Vérözön és az Amityville - Az ébredés című filmekkel. (Bár utóbbinak végül szintén eltolták a premier dátumjait).

(ArpiHajdu és Réci)
 

A stábnak egy szörnyű tragédiával is meg kellett birkóznia a forgatás során. Történt ugyanis, hogy 2015. szeptember 11-én a kaszkadőr pilóta, Alan D. Purwin és venezuelai társa, Carlo Berl gépe viharba került, és lezuhant Medellín közelében. Mindketten életüket vesztették. A szerencsétlenségnek egy túlélője volt, Jimmy Lee Garland, aki súlyos sérüléseket szenvedett. Tíz perccel a végzetes becsapódás előtt Tom Cruise ugyanazon az útvonalon haladt végig egy helikopterben.

(hp)
 

A Barry Seal - A beszállító szkriptje 2014-ben szerepelt a legjobb nem megfilmesített forgatókönyvek hollywoodi feketelistáján.

(hp)
 

Tom Cruise forgatott Medellínben és más kolumbiai helyszíneken is, ahol a Barry Seal valóban megfordult, amikor a Medellín kartellnek dolgozott.

(hp)
 

Ez Tom Cruise harmadik életrajzi filmje (Született július negyedikén, Valkűr).

(hp)
 

A film megtörtént eseményeket dolgoz fel, Barry Seal is valós személy volt.

(hp)
 

A film forgatása 2015. május 27-én kezdődött meg Georgia államban. A forgatási helyszínek között szerepelt: Cherokee, Clayton, DeKalb, Fulton, Gwinnett, Morgan és Pickens is.

(hp)
 

Tom Cruise és Doug Liman rendező a A holnap határa után másodszor dolgozott együtt.

(hp)
 

A film címe eredetileg Mena volt, ám az alkotók később ezt American Made-re változtatták.

(ps)
 
És viszi a kokót Kolumbiából. Csak kicsit túlzok, ha azt írom, hogy Tom Cruise-nak szárnyakat ad, de az biztos, hogy a Barry Seal: A beszállító címszerepében remekül érzi magát. És nekünk se rossz közben. több»
 
Majdnem két órányi felhőtlen szórakozás retró hangulattal megspékelve, szóval ha valaki szeretne még egy adagot kapni a mostanság méltán népszerű kokainbárós történetekből, az bátran vágjon bele, mert csalódni nem fog, de azt se felejtse el, hogy nem egy örök klasszikushoz lesz szerencséje.

Értékelés: 70/100 több»
 
A Barry Seal: A beszállító egy ízig-vérig szórakoztató két órás hullámvasút, ami megtörtént események egészen abszurd sorozatát dolgozza fel, a főszerepben egy olyan „hőssel“, aki furcsamód annak ellenére igazán kedvelhető, hogy gyakorlatilag csak és kizárólag morálisan megkérdőjelezhető dolgokat tesz a teljes játékidő alatt. 85/100 több»