Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! Login  
Filmadatlap
 
26
Szereplők
24
Vélemények
15
Képek
8
Videók
 
Milanman   2017. 11. 28.

Klasszikus popcorn csúcsmozi. Feel-good sztori, remek karakterek, helyenként vicces, másszor áll-leejtősen döbbenetes jelenetek, de mindezt olyan körítéssel, hogy a könnyed, szórakoztató hangnem végig megmarad, még akkor is, ha a végkicsengés minden, csak nem "könnyű". Cruise mostanában ritkán igazán jó, de itt most a forgatókönyv is alá dolgozott.

 
BoBamburg   2018. 01. 15.

Pörgős, akciódús, látványos. Minden megvan benne ami egy szórakoztató filmhez kell. Bizonyára sok minden változtatva lett eredeti történethez képest. Ahogy utánna olvastam úgy tűnt volt amit kihagytak és volt amit plusszba beletettek, de nekem bejött a film.


 
Filmelemző   2018. 03. 23.

Nagyon nagy hype övezte ezt a filmet és bár Tom Cruise -t az átlag mozinézőnél sokkal többre tartom (pl. az Esőember, a Valkűr, az Egy becsületbeli ügy, és a Kéjjel nappal miatt) a Barry Seal nem lett közepesnél erősebb alkotás. Sőt. Unalmas, egysíkú, monoton és színtelen az egész. Igaz történet húzódik hátterében, mégis sikerült teljesen neutrálisra csinálni, különlegességek, magasságok nélkül.

 
MidoD7   2018. 05. 04.

Nem voltam sose kifejezetten nagy rajongója Tom Cruise-nak viszont el kellett ismerjem, hogy eme filmje nem volt semmi. A történetet tekintve, szerintem kiválóan visszaadja, hogy milyen is egy ember természete még egy igen csak becsületesé is. Plusz magát a rendszert is kritizálja véleményem szerint. Hisz hősünk belekényszerül egy olyan helyzetbe ami által sok pénzhez jut és még többre vágyik. Nem áll meg annál a bizonyos pontnál ami már elég lenne. Természetesen ezek után olyan mélyre süllyed ahonnan amúgy se nagyon van visszaút így sodródik az árral. Szóval mint mondtam Cruise nem volt sose kedvencem de nagyon jól állt neki ez a szerep. Viszont kissé talán a mellékszereplők lehettek volna kidolgozottabbak is de ez már megint csak nézőpont kérdése. A sztori eléggé érdekes volt ahhoz, hogy lekösse a figyelmemet. Pattanásig feszült hangulatot teremtett hisz az állandó lebukás veszélye és a gengszterek világa sem az a hely ahol nyugodtan lehet szürcsölgetni kedvenc mai-tai koktélunkat. Mivel ez a történet valóságon alapszik így még inkább tetszett, biztos volt némi színezés az alap történeten de mit sem változtat a tényen, hogy ez egy izgalmas akciófilm amit életszagúan vissza tudtak adni. Némi apróbb hibáival is bőven a jó kategóriába sorolnám és ajánlom bárkinek aki kicsit is bírja az akciófilmeket vagy magát Tom Cruise-t.

 
Diesel   2018. 02. 28.

Kiváló alkotás lett. Kimondottan tetszett, hogy egy igaz történetet és egy valós hús vér ember történetét ismerhettük meg. Nem gondoltam volna de nekem teljes mértékben elnyerte a tetszésem. Tom Cruise teljesen átszellemülten és hitelesen alakította Barry Sealt. Maga a történet nem kapkod szépen lassan részletesen épül fel. Ebből adódóan az eleje kicsit lassabb hangvételű majd szépen lassan beindulnak a cselekmények. Látványos jelenetek vannak benne akcióval dúsítva. Némi irónia és viccelődés is van, de összességében egy komoly hangvételi már már mondhatni életrajzi dráma lett. Felemelkedéstől a bukásig. Plusz pont hogy a végén láthatunk eredeti fényképeket is Barry Sealről. Ez is az a fajta alkotás amit többször is meg lehet nézni.

Tom Cruise
Domhnall Gleeson
Tom Cruise
Tom Cruise
Tom Cruise
Sarah Mason
Domhnall Gleeson
Tom Cruise
Domhnall Gleeson
Tom Cruise
Tom Cruise
Sarah Wright
Tom Cruise
Tom Cruise
Sarah Mason
Tom Cruise
Tom Cruise
Doug Liman
Doug Liman
Mauricio Mejia
Alejandro Edda
Tom Cruise
 
A Barry Seal: A beszállító egy ízig-vérig szórakoztató két órás hullámvasút, ami megtörtént események egészen abszurd sorozatát dolgozza fel, a főszerepben egy olyan „hőssel“, aki furcsamód annak ellenére igazán kedvelhető, hogy gyakorlatilag csak és kizárólag morálisan megkérdőjelezhető dolgokat tesz a teljes játékidő alatt. 85/100 több»
 
Izgalmas, humoros, retro, és az alapja egy igaz történet. Ezt nehéz elrontani. Remek tempóban építkező film, ami betekintést ad azokba a nem is olyan szép időkbe, amikor az USA még mindenféle diktátorokkal barátkozott. És mi az amerikaiak előtt egy hónappal már láthatjuk, hála a forgalmazónak!
7,5/10 több»
 
Igazából a Barry Seal pontosan olyan film, amilyet az ember vár tőle. Laza, könnyed, szórakoztató, de nem sok olyan pillanata akad, ami miatt sok év múlva is vissza fogunk rá emlékezni. De ebben a gyenge augusztusi-szeptember eleji mozis felhozatalban mindenképpen érdemes tenni vele egy próbát. Nem volt életem filmje, de egyszeri megnézésre kiválóan alkalmas volt, és azt amire vállalkozott, azt remekül hozta is.

7/10 több»
 

Barry Seal második felesége közreműködött a film készítésében, sok érdekes háttérinformációval látta el a készítőket.

(ArpiHajdu és Réci )
 

A film eredetileg 2017 januárjában került volna bemutatásra, ám a stúdió fél évvel elhalasztotta, hogy ne kelljen versengeni az Underworld - Vérözön és az Amityville - Az ébredés című filmekkel. (Bár utóbbinak végül szintén eltolták a premier dátumjait).

(ArpiHajdu és Réci )
 

A stábnak egy szörnyű tragédiával is meg kellett birkóznia a forgatás során. Történt ugyanis, hogy 2015. szeptember 11-én a kaszkadőr pilóta, Alan D. Purwin és venezuelai társa, Carlo Berl gépe viharba került, és lezuhant Medellín közelében. Mindketten életüket vesztették. A szerencsétlenségnek egy túlélője volt, Jimmy Lee Garland, aki súlyos sérüléseket szenvedett. Tíz perccel a végzetes becsapódás előtt Tom Cruise ugyanazon az útvonalon haladt végig egy helikopterben.

(hp )


  Előzetes A film adatlapja
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.