Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
Filmadatlap
 
26
Szereplők
26
Vélemények
15
Képek
8
Videók
 
indingo   2017. 10. 04.

Nem volt rossz, de valahogy többet vártam a filmtől. Kicsit utána is olvastam a dolognak, amiből kiderült, hogy sok minden fikció volt a filmben és nem is úgy történtek a dolgok ahogy.

 
Hetedik   2017. 09. 27.

Totálisan átlagos film, nincs olyan jelenet, amit máshol már ne láttunk volna....kábszercsempészet, CIA, dugás, jópofáskodás, pénz, ecetere cetere ecetere. Azt se értem, egy mára teljesen elfeledett valakiről mi értelme volt filmet forgatni. Fegyvernepper ehhez képest zseniális alkotás. Amúgy a vége annak tényleg az..


 
ArpiHajdu és Réci   2017. 10. 07.

Akárhogy is nézem, számomra ez a film egy óriási meglepetés volt, természetesen pozitív értelemben. Kicsit a Wall Street farkasára, kicsit a Kapj el, a tudsz! című filmekre emlékeztetett, talán nem is ok nélkül: Scorsese mozijának óriási sikere újra divatba hozta a gyorsan meggazdagodó, s a hirtelen az élet császárává váló ember karriersztorija típusú filmeket (amelyeknek még ráadásként valóságalapjuk is van), míg Spielberg alkotásának a főszerepében egy pilótát láthattunk, s bizony itt is egy repülőgép vezető kerül az események középpontjába. Bár én nem vagyok egy Tom Cruise-fan, azt elismerem, hogy bizonyos karakterekhez remekül passzol az ő figurája, és ez így van Barry Seal esetében is. Számára szerintem egy igaz jutalomjáték lehetett ez a film, főleg az utóbbi idők egy-két anyagilag nem túl sikeres munkája során (Jack Reacher folytatás, az új Múmia-film). Játéka és jelenléte bizony már-már olyan fokú, hogy színésztársai eltörpülnek mellette (ebbe bizony beletartozik az általam nagyon kedvelt Domhall Gleeson is). Ami azonban ennél is jobban megfogott a filmben az a hangulat: miközben Barry Seal egyszerre szállít drogot, fegyvert és megannyi mást ide-oda, s kockáztatja az életét, a film nem rest poént csinálni az egyes szituációkból (legjobb: hova tedd azt a rakat pénzt, ha már tényleg sehol sincs hely) természetesen az ízlésesség határán belül, szerencsére ez alpáriba nem csap át. S önmagában már az is okot ad a helyzetkomikumra, hogy karakterünknek hol az egyik, hol a másik oldal válik egészen véletlenül a munkáltatójává (néha egymást átverve, de természetesen semmiképpen sem törvényes keretek között), ő pedig csak sodródik az árral, s közben egyre vastagabbak lesznek a zsebei (vagyis inkább a táskái). Emellett, mintha Doug Liman és társai a történet hitelességét próbálnák minél jobban alátámasztani, folyamatosan kapunk korabeli bejátszásokat amerikai elnökökről. És talán az sem véletlen, hogy a latin-amerikai karakterek (legyen az akár Pablo Escobar, akár egy sima közkatona) amolyan karikatúra szerűen lettek felskiccelve, ergó vagy nevetünk rajtuk, vagy szánakozunk a nyomorúságukon, a kettő között átmenet nincs. Nyilván egy film esetében a megtörtént esetek árnyaltak, de azt gondolom, hogy ha Barry Seal története csak feleennyire volt igaz, ahogy e filmben láthattuk, arra azt kell mondanom, hogy nem semmi. Az pedig csak a pláne, hogy a Liman-Cruise páros újabb együttműködése egy élvezetes, szórakoztató, s végeredményben egy nagyon kellemes filmélményt adott. Nálam 4 és fél pontot érdemel.

 
Diesel   2018. 02. 28.

Kiváló alkotás lett. Kimondottan tetszett, hogy egy igaz történetet és egy valós hús vér ember történetét ismerhettük meg. Nem gondoltam volna de nekem teljes mértékben elnyerte a tetszésem. Tom Cruise teljesen átszellemülten és hitelesen alakította Barry Sealt. Maga a történet nem kapkod szépen lassan részletesen épül fel. Ebből adódóan az eleje kicsit lassabb hangvételű majd szépen lassan beindulnak a cselekmények. Látványos jelenetek vannak benne akcióval dúsítva. Némi irónia és viccelődés is van, de összességében egy komoly hangvételi már már mondhatni életrajzi dráma lett. Felemelkedéstől a bukásig. Plusz pont hogy a végén láthatunk eredeti fényképeket is Barry Sealről. Ez is az a fajta alkotás amit többször is meg lehet nézni.

 
Deku   2018. 02. 15.

Végre volt valami ami másabb hatást ért el mint az átlag filmek. Ez pedig fantasztikus élményt adott, az ilyen filmekért élek-halok. Szinte én is benne játszottam a karakterekkel együtt. Egyszerre van mondanivalója és rabolja el a nézőt testestül és lelkestül.

Tom Cruise
Domhnall Gleeson
Tom Cruise
Tom Cruise
Tom Cruise
Sarah Mason
Domhnall Gleeson
Tom Cruise
Domhnall Gleeson
Tom Cruise
Tom Cruise
Sarah Wright
Tom Cruise
Tom Cruise
Sarah Mason
Tom Cruise
Tom Cruise
Doug Liman
Doug Liman
Mauricio Mejia
Alejandro Edda
Tom Cruise
 
A Barry Seal: A beszállító egy ízig-vérig szórakoztató két órás hullámvasút, ami megtörtént események egészen abszurd sorozatát dolgozza fel, a főszerepben egy olyan „hőssel“, aki furcsamód annak ellenére igazán kedvelhető, hogy gyakorlatilag csak és kizárólag morálisan megkérdőjelezhető dolgokat tesz a teljes játékidő alatt. 85/100 több»
 
Izgalmas, humoros, retro, és az alapja egy igaz történet. Ezt nehéz elrontani. Remek tempóban építkező film, ami betekintést ad azokba a nem is olyan szép időkbe, amikor az USA még mindenféle diktátorokkal barátkozott. És mi az amerikaiak előtt egy hónappal már láthatjuk, hála a forgalmazónak!
7,5/10 több»
 
Igazából a Barry Seal pontosan olyan film, amilyet az ember vár tőle. Laza, könnyed, szórakoztató, de nem sok olyan pillanata akad, ami miatt sok év múlva is vissza fogunk rá emlékezni. De ebben a gyenge augusztusi-szeptember eleji mozis felhozatalban mindenképpen érdemes tenni vele egy próbát. Nem volt életem filmje, de egyszeri megnézésre kiválóan alkalmas volt, és azt amire vállalkozott, azt remekül hozta is.

7/10 több»
 

Barry Seal második felesége közreműködött a film készítésében, sok érdekes háttérinformációval látta el a készítőket.

(ArpiHajdu és Réci )
 

A film eredetileg 2017 januárjában került volna bemutatásra, ám a stúdió fél évvel elhalasztotta, hogy ne kelljen versengeni az Underworld - Vérözön és az Amityville - Az ébredés című filmekkel. (Bár utóbbinak végül szintén eltolták a premier dátumjait).

(ArpiHajdu és Réci )
 

A stábnak egy szörnyű tragédiával is meg kellett birkóznia a forgatás során. Történt ugyanis, hogy 2015. szeptember 11-én a kaszkadőr pilóta, Alan D. Purwin és venezuelai társa, Carlo Berl gépe viharba került, és lezuhant Medellín közelében. Mindketten életüket vesztették. A szerencsétlenségnek egy túlélője volt, Jimmy Lee Garland, aki súlyos sérüléseket szenvedett. Tíz perccel a végzetes becsapódás előtt Tom Cruise ugyanazon az útvonalon haladt végig egy helikopterben.

(hp )


  Előzetes A film adatlapja
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.