Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért ·  Fórum Login  
Filmadatlap
 
26
Szereplők
36
Vélemények
15
Képek
8
Videók
 
sabnock666   2020. 03. 22.

legújabb vélemény

Akciódús,pörgös,igazán nézhető film,ami nem hagy unatkozni minket.Tom Cruise itt is elviszi a produkciót,ezzel megmutatva zsenialitását.

 
indingo   2017. 10. 04.

Nem volt rossz, de valahogy többet vártam a filmtől. Kicsit utána is olvastam a dolognak, amiből kiderült, hogy sok minden fikció volt a filmben és nem is úgy történtek a dolgok ahogy.


 
HETEDIK   2017. 09. 27.

Totálisan átlagos film, nincs olyan jelenet, amit máshol már ne láttunk volna....kábszercsempészet, CIA, dugás, jópofáskodás, pénz, ecetere cetere ecetere. Azt se értem, egy mára teljesen elfeledett valakiről mi értelme volt filmet forgatni. Fegyvernepper ehhez képest zseniális alkotás. Amúgy a vége annak tényleg az..

 
ArpiHajdu és Réci   2017. 10. 07.

Kellemesen meglepett

Akárhogy is nézem, számomra ez a film egy óriási meglepetés volt, természetesen pozitív értelemben. Kicsit a Wall Street farkasára, kicsit a Kapj el, a tudsz! című filmekre emlékeztetett, talán nem is ok nélkül: Scorsese mozijának óriási sikere újra divatba hozta a gyorsan meggazdagodó, s a hirtelen az élet császárává váló ember karriersztorija típusú filmeket (amelyeknek még ráadásként valóságalapjuk is van), míg Spielberg alkotásának a főszerepében egy pilótát láthattunk, s bizony itt is egy repülőgép vezető kerül az események középpontjába. Bár én nem vagyok egy Tom Cruise-fan, azt elismerem, hogy bizonyos karakterekhez remekül passzol az ő figurája, és ez így van Barry Seal esetében is.... több»

 
Berto49   2017. 10. 05.

Az ajándékba kapott mozijegy utalványt váltottam be erre a filmre, KÖSZÖNÖM! A manapság szinte obligát „igaz történet alapján” felirat adja tudtul, hogy amit látni fogunk, az a valóságban is megtörtént. Csakhogy egészen másként! Barry Sealnek a valóságban El Gordo, vagyis A kövér ember volt a beceneve, de az biztos, hogy remek pilóta volt, minden fajta repülőgépet el tudott vezetni. Kubai szivarcsempészéssel kezdte, aztán ráállt a drog-, fegyver- és embercsempészésre. Úszott a pénzben, de a végén hét golyóval a testében végezte. Tom Cruise szinte lubickol ebben a szerepben, majdnem mindig vigyorog, láthatólag nagyon élvezte a forgatást. Túl az ötvenedik életévén nagyon jól tartja magát, számomra rokonszenves személyisége átsütött a játszott bűnöző alakján. Külön élmény volt a sok légi felvétel, meg az egzotikus Közép-Amerika országait idéző részlet.

Tom Cruise
Domhnall Gleeson
Tom Cruise
Tom Cruise
Tom Cruise
Sarah Mason
Domhnall Gleeson
Tom Cruise
Domhnall Gleeson
Tom Cruise
Tom Cruise
Tom Cruise
Tom Cruise
Sarah Mason
Tom Cruise
Tom Cruise
Doug Liman
Doug Liman
Mauricio Mejia
Alejandro Edda
Tom Cruise
 
A Barry Seal: A beszállító egy ízig-vérig szórakoztató két órás hullámvasút, ami megtörtént események egészen abszurd sorozatát dolgozza fel, a főszerepben egy olyan „hőssel“, aki furcsamód annak ellenére igazán kedvelhető, hogy gyakorlatilag csak és kizárólag morálisan megkérdőjelezhető dolgokat tesz a teljes játékidő alatt. 85/100 több»
 
Izgalmas, humoros, retro, és az alapja egy igaz történet. Ezt nehéz elrontani. Remek tempóban építkező film, ami betekintést ad azokba a nem is olyan szép időkbe, amikor az USA még mindenféle diktátorokkal barátkozott. És mi az amerikaiak előtt egy hónappal már láthatjuk, hála a forgalmazónak!
7,5/10 több»
 
Igazából a Barry Seal pontosan olyan film, amilyet az ember vár tőle. Laza, könnyed, szórakoztató, de nem sok olyan pillanata akad, ami miatt sok év múlva is vissza fogunk rá emlékezni. De ebben a gyenge augusztusi-szeptember eleji mozis felhozatalban mindenképpen érdemes tenni vele egy próbát. Nem volt életem filmje, de egyszeri megnézésre kiválóan alkalmas volt, és azt amire vállalkozott, azt remekül hozta is.

7/10 több»

A film összbevétele 134 866 593 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 235 782 307 forintot termelt. A hazai mozik összesen 166 065 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Barry Seal második felesége közreműködött a film készítésében, sok érdekes háttérinformációval látta el a készítőket.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A film eredetileg 2017 januárjában került volna bemutatásra, ám a stúdió fél évvel elhalasztotta, hogy ne kelljen versengeni az Underworld - Vérözön és az Amityville - Az ébredés című filmekkel. (Bár utóbbinak végül szintén eltolták a premier dátumjait).

(ArpiHajdu és Réci)
 

A stábnak egy szörnyű tragédiával is meg kellett birkóznia a forgatás során. Történt ugyanis, hogy 2015. szeptember 11-én a kaszkadőr pilóta, Alan D. Purwin és venezuelai társa, Carlo Berl gépe viharba került, és lezuhant Medellín közelében. Mindketten életüket vesztették. A szerencsétlenségnek egy túlélője volt, Jimmy Lee Garland, aki súlyos sérüléseket szenvedett. Tíz perccel a végzetes becsapódás előtt Tom Cruise ugyanazon az útvonalon haladt végig egy helikopterben.

(hp)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.