2022.07.03 11:46 Interfectorem Sabnock Olvasottság: <100x
1

Mit lát a szemem?

Mathieu Ratthe bemutatkozó rövidfilmje, a Lovefield megtekintése után, pedig az mindössze hat perces, határoztam el, hogy megnézem ezt a sci-fi és misztikus found footage filmet, ami a kedvenc zsánerfilmjeim közé tartozik.

Mire számíthatok?

Mit lát a szemem?

Az IMDb-n nem pontozták fel, na de hát, jelent az valamit?

Semmit, mert ott is trutyivúdot és a nagy stúdiók filmjeit preferálják, tehát nem kifejezetten semlegesek bírálás, és pontok szempontjából.

Leszögezném, a CGI szerintem is lehetett volna kissé összeszedettebb, na de hát amennyi a keret, abból gazdálkodtak.

Hatalmas flashbackkel kezdődik a film, ahol főhősünk elveszíti az egyik szemét és meg nem született gyermekét, úgy hogy felesége a baleset következtében elvetél.

De az élet megy tovább, és Mathew Donovan (Mathieu Ratthe) éppen egy technikai újdonságon dolgozik. Egy kamerás műszemen, ami a hamarosan kezdetét vevő szülinapjáról fog rögzíteni mindent. Jessica, a feleség (Kimberly Laferriere) viszont figyelmezteti, hogy azon dolgozzon a hétvégén, hogy újra teherbe essen tőle, hiszen nagyon szeretne gyermeket.

A főnökétől megkapta a gracefieldi nyaraló kulcsát, barátai készen állnak, és indulhatnak egy önfeledt hétvégi mámoros kikapcsolódásra.

Barátja Joe (Victor Andrés Trelles Turgeon), feleségének öccse Trey (Alexandre Nachi), barátnője, a szöszi Julia (Juliette Gosselin) és Joe barátnője Liz (Laurence Dauphinais), akik vállalkoznak a kirándulásra.

A hosszú út végén egy hatalmas házhoz érnek, és mindannyian hatalmas örömmel konstatálják, hogy itt minden van, ami szem-szájnak ingere.

A főnöke azért építette ide, hogy a legendás Nagylábat tudja keresni.

Kicsit zakkant, állapítják meg róla a fiatalok.

De hamarosan egy fénylő valami jelenik meg az égen, és belecsapódik az erdő fái között a földbe. A félig már részeg srácok, hatalmas ordítással elkezdik keresni, mi lehetett az, és némi keresgélés után meg is találják.

Egy furcsa alakú szikladarab vagy kőzet, meteorit vagy akármi, ami jéghideg. Mathew felveszi a földről és el is rakja, de ekkor azt veszi észre, hogy eltévedtek, és a jó hangulatnak bizony vége szakadt.

Hangok, zajok, reccsenések hallatszanak a fák közül, kezdenek hőseink komolyan betojni!

Végül összefutnak a lányokkal, és visszamennek a házba.

De a félelmetes dolgoknak ezzel még nincs vége, sőt!

Még csak most kezdődnek igazán!

Az órák megbolondulnak, a tévé fura jeleket sugároz, a fények mindenhol felvillannak, a telefonok pedig folyamatosan felvételeket készítenek, nem lehet őket kikapcsolni.

Észrevesznek egy alakot az erdőben, és a házban egyaránt, ami nem emberi. Minden egyes műszaki cucc a faházban azt a jelet mutatja, még az ablaküveg is úgy törik, mint ami a sziklán világított, amit az erdőben találtak.

Trey eltűnik, és a fiatalokon eluralkodik a káosz. Felborul minden, és a lény ott van mindenhol, hangját hallják mindenhonnan szólni. Eltűnik a kutya is, és Mathew közel az összeomláshoz.

Majd kissé összeomlik a forgatókönyv, és felborul a szépen keretezett történet, bár már az erdőben való idióta rohangálás sem volt valami szívderítő. Mindenki keresett mindenkit, és senki nem talált senkit, csak a lény jelentkezett néha.

Átrendezte a léggömböket és néha megrángatta őket a földön.

Nem is mesélném tovább, de a vége kissé érdekes, és a csavar nem rossz, bár nekem kissé bénának tűnt. Sajnos a CGI-vel nem tudok kibékülni, erre több figyelmet kellett volna fordítani. Plusz a forgatókönyvet nem kell kitölteni félórás ordítozással, és rohangálással, aminek semmi értelme nem volt.

De egy found footage, aminek jó az alapsztorija.

A zsáner, és az amatőrök lelkesedése miatt plusz egy csillag, így lett négy belőle.

A színészi teljesítmények nem túl izmosak, ami szintén kissé bosszantó volt, de…

Soha rosszabbat.

Várom Mathieu Ratthe új filmjét, csak legyen összeszedettebb.

Bubis víz és saláta.

A dolgozószobám hűvösében!

akció | horror | misztikus | sci-fi | thriller

Matt, a videojáték fejlesztő beültet egy iPhone kamerát a műszemébe, hogy titokban filmre vegye a barátaival eltöltött hétvége eseményeit egy hegyi luxusházban. A hétvége... több»

1