A moziélmény során rájöttem, azok az igazán jó filmek, amiknek vetítése végén felkapcsolják a lámpákat, jelezve, hogy a stáblista következik ideje távozni, mindenki mozdulatlanul ül és síri csend honol a teremben.
A történet valami hihetetlenül jól ki van dolgozva és megbolygatja az ember agyát is, lelkét is. A könyvet nem olvastam, de megjött a kedvem hozzá, mert érdekel, milyen lehet az eredeti változat. Ha a film hűen visszaadta, le a kalappal Ted Chiang előtt! Ám a forgatókönyvíró és a vágó is kitett magáért, mert valószínűnek tartom, hogy nem lehetett egyszerű dolog egy ilyen könyvet filmre vinni.
Azt hittem, a főszereplő, Amy Adams itt végre valami óriási alakítást nyújt majd, de ez ügyben csalódnom kellett. Nem volt rossz, amit csinált, sőt jó volt, de nem az ő tehetsége emelte a magasba ezt a filmet.
A rendezés és a zene is bámulatos volt, de az igazi varázsát tényleg a sztori és a vágás adta. Ezeknek hála olyan film lett az eredmény, ami csábítja a nézőt az újranézésre. Egyrészt nehezen emészthetősége miatt. A nézősereget végigpásztázva úgy láttam, a legtöbben nem tudták hova tenni a filmet. Másrészt az, aki nagyon odafigyelt és elsőre 100%-ig értette az egészet (vajon létezik-e ilyen ember?), szeretné még egyszer látni, hátha nyújt még számára újdonságot. Azonban, minthogy egyáltalán nem popcorn filmről van szó, sokan lesznek, akik halálosan unalmasnak fogják találni.
Egy kis utalás arra, kik azok, akiknek nem szabad kihagyni az Érkezést: már most készítek egy üres helyet a Csillagok között doboza mellett, mert fél év múlva odakerül ez is díszkiadásban :)

82 Érkezés (2016)
dráma | misztikus | sci-fi | thriller
A távoli jövőben játszódó történet középpontjában egy a Föld létezését veszélybe sodró esemény áll: földönkívüliek érkeznek bolygónkra. A hadsereg vezérkara egy... több»
Szereplők: Forest Whitaker, Jeremy Renner, Amy Adams, Michael Stuhlbarg, Mark O'Brien