2017.06.22 21:31 ArpiHajdu és Réci Olvasottság: <100x
1

Miért nem lett mozilistás?

Tudtommal ez a film 2016-ban úgy elkerülte a magyar mozikat, mint a sicc, pedig a Popsztár kenterbe veri a tavalyi vígjáték felhozatalt oda meg vissza. Kérdem én: hol az igazság? Jó, oké, ne legyek telhetetlen, hiszen itthon DVD/Blu ray-en már december óta kapható, így nem kell lemondanunk erről az alig másfél órás örömről. Mert ennek a filmnek tényleg lehet örülni! Az ok pedig pofonegyszerű: egy olyan jelenség (a popsztár lét) áll a film középpontjában, amellyel sok mindent lehet csinálni, egy valamit viszont biztos nem: komolyan venni. Ezt remekül lovagolja meg ez az ál-dokumentumfilmes gúnyába bújtatott film, s ezzel a formával épp úgy tárja elénk a popsztárok életét, ahogy azt a nagy többség általában képzeli: hatalmas ego, minden csili-vili, botrányok, hisztik, talpnyaló slepp, pénzhajhász menedzser és a többi.

Szépen kirajzolódik az a hullámvasút is, amelyen a popsztárok tengetik életüket (nagyon hamar a csúcsra lehet törni, de onnan pillanatok alatt le is lehet zuhanni). Connor 4 Real minél görcsösebben hajhássza a népszerűséget és minél modernebb eszközöket próbál ennek érdekében választani, annál nagyobb bakikat követ el, s ezekből a próbálkozásokból remek helyzetkomikumra építő jelenetek bontakoznak ki. Akarva akaratlanul is azok az adások ugrottak be, amelyeket egykor a VH1-on lehetett látni különböző zenekarokról és előadókról. Ha pedig a játékfilmes vonalra gondolok, akkor pedig az 1984-es This Is Spinal Tap (A turné) jut eszembe, mint "szellemi előd".

Miért nem lett mozilistás?

A jó alap tehát megvan, ám a film itt nem áll meg, változatos humorral viszi előre a történetet, és még a kliséi is abszolút megbocsáthatóak. Andy Samberg remek Conner 4 Real szerepében, de nekem a legviccesebb Justin Timberlake "önironikus" alakítása. A cameókat pedig megszámolni is nehéz: Seal, Pharell Williams, Jimmy Fallon, Usher, Snoop Dog és Michael Bolton, hogy csak párat említsek. A Lonley Island remekül ragadta meg szerintem, miként vélekedünk erről a karakterről, hogy popsztár, s egy remek paródiát hozott ki az ilyen figurák "biopicjeiből". A jóízű szórakozás garantált!

vígjáték | zenés

Amikor új albuma megbukik az eladási listákon, a pop/rap szupersztár, conner4real fényűző élete lassan a darabjaira hullik. Bármit megtenne, hogy visszakapaszkodjon a csúcsra,... több»

1