2022.02.15 16:26 Artúr Olvasottság: 130x
1

Agyament agymenés

Pikáns, gúnyos, kedves, bugyuta. A sorozat zsenije minden bizonnyal a kisemberek hézköznapiságában, a csinovnyik karakter átértelmezett, 21. századi bevásárlóközpontba ültetett groteszk és közben valóságosnak tűnő tragikomikumában érhető tetten. Hiszen vannak itt végtelenül butus fiatal anyukák, kövérpoénok, vallási viccek, politikai szatírák, érzékenyítő gondolatok és dráma is. Egy szituációskomédia-skálán nem tudnám elhelyezni. Nem látom, hogy inkább az Agymenőkhöz vagy a How I Methez van e közelebb. Nem is biztos, hogy feltétlenül a kategóriába illik. Olykor talán túl sok benne a karakter egy átlag szitkomhoz. Néha pedig nem veszi magát elég komolyan. Véleményem szerint vannak benne szálak, amiket nem tudtak eldönteni, hogy merre vigyenek tovább, így elhaltak. 

Tetszetős, hogy a saját kis problémáinkat ugyanúgy megtaláljuk a sorozatban, a szereplőkkel együtt tudunk érezni olykor. Szurkolunk a kicsi célok eléréséhez, támogatjuk a kedvenc karaktert egy epizódon át. Mindent összevetve a színes párbeszédek, pattogós cselekmények és gyors történetvezetés élvezhetővé és kiegyensúlyozottá varázsolja a sorozatot. Kellemes kikapcsolódást nyújt, kiszakít a saját hétköznapokból egy alternatív hétköznapba, és mondhatjuk, hogy egészen más a bevásárlásélmény egy-egy rész után.

Agyament agymenés

A részek közötti indokolatlan és félő, hogy valós tapasztalatokon alapuló képsorok nevettetőek, és az emberi puritánság, egyszerűség és igazi, meztelen szenvtelenség árad belőlük. Ezek a minitükrök a humánum zsákutcái, az emberi lét olyan vakvágányai, amelyeken kénytelenségből csak nevetni lehet, mert ha nem nevetnénk, akkor nagyon szomorú sorozatélményt kapnánk. Ugyanakkor ez a mű ezektől a jelenetektől is több, összességében jobb. Mondhatom, hogy mindenkinek ajánlom.  

vígjáték

SkyShowtime (2023.02.14.)

A Superstore című sorozat egy áruház alkalmazottainak életét mutatja be. több»

1