2017.01.27 17:29 e-batta Olvasottság: <100x
0

Angol és hindi nyelvet beszélők előnyben

Tele van A-listás sztárokkal a film, mégsem aratott olyan hű de nagy sikert (jó, a költségeinek dupláját hozta a bevétel, de az csak mérsékelt siker), és leginkább Indiában tudták méltányolni. Ennek nagyon egyszerű oka van. Aki nem tud hindi és angol nyelven, az teljes mértékben lemarad a szójátékokról. A feliratkészítő szerintem vért izzadt fordítás közben, de képtelen volt visszaadni a hindi és angol oda-vissza fordításokból adódó vicces mondatokat.

A másik ok ami miatt elvesznek a mókás jelenetek csattanói, hogy ezek rengeteg bollywoodi kasszasikerre épülnek. Aki nem látta ezeket a filmeket, az megint csak nem tud jóízűen nevetni rajtuk. Hihetetlen mennyiségű utalás van benne, nem csak dialógokban, de zeneszámokban, mozdulatokban vagy jelenetekben, ruházatokban stb. A felét én sem ismertem fel, pedig már több, mint 500 indiai filmet láttam.

Angol és hindi nyelvet beszélők előnyben

Úgyhogy maradnak a helyzetkomikumokra épülő viccek, ezekből is van jónéhány, itt már önfeledten tud szórakozni a nemzetközi közönség is. De azért az emberben benne marad a tüske, hogy lemaradt valamiről, vagy kihagyták valamiből. Mindenki hozza a tőle elvárható formát, bár akik kezdték a Housefull szériát (Akshay Kumar és ) már kicsit kiöregedtek a szerepükből, ez meg is látszik a játékukon. új fiúként semmivel sem tesz le többet az asztalra, mint annak idején Arjun Rampal, vagy John Abraham. A rap-pelés meg nem az ő világa, valljuk be. A három lány, azon kívül, hogy jól néztek ki, ennyi. Jacqueline Fernandez sokkal hatásosabb volt Akki oldalán a Brothersben, itt egy üresfejű liba. A másik kettő szintén, Nargis Fakhritól ezt nem vártam volna, Lisa Haydon pedig csak beállt a sorba. pedig egyre pocsékabb szerepeket kap, már a PK-ben is csalódást okozott, Jackie Shroff pedig a már harminc éve az ugyanúgy alakított gengszter karakterével villog, ebben mondjuk nem tud hibázni. A zenék felejtősek. A viaszbábok azért meglepően jól sikerültek, és Akki jó néhány alkalommal brillírozhatott még mindig nagyszerűen működő harcművészetével.

58 Housefull 3  (2016)

akció | vígjáték

A szigorú apa nem akarja megengedni három lányának, hogy azok férjhez mennjenek. Azonban mindháromnak kérője akad, és azoknak be kell bizonyítaniuk a rettenthetetlen apósnak, hogy... több»

0