2023.08.04 23:43 Ahoj poplacsek Olvasottság: <100x
0

Nagyon jól indult

A kezdés maximálisan jól sikerült, nem lett volna lehetséges végig fenn maradni azon a szinten, de azért így is remek lett összességében.

Cape Codon, ami kb. a bostoniak Long Islandje, van egy hülye gyerek (Timothée Chalamet), aki beleszimatol a nagyok üzletébe, felcsap drogdílernek. Jól is megy, de aztán a saját rossz döntéseivel jól szétsz*patja magát. Nagyon dióhéjban. Ez még nem spoiler, nyugi.

Nagyon jól indult

A nosztalgiavonat robog velünk, 1991-ben járunk, hihetetlen zenéket túrnak elő néha, Chalamet az akkor legmenőbb Corvette-tel flexel, a ruhák is korhűek. A főcím begyűrt VHS-szalagról lejátszott hatású, és tökéletesen kora kilencvenes évekbeli fonttal van szedve, már nem emlékszem, de talán videotip színben, mindennek a tetejébe. Na mindegy, minimum 40 évesnek kell lenni ahhoz, hogy ezt észrevegye valaki, de hát az életkornak néha lehet előnye is :)

Úgyhogy remekül el lehet szórakozni rajta, bár a végére korántsem olyan eredeti, mint elsőre ígérkezett. Részleteiben már mindent láttunk máshol. Tulajdonképpen egy tipikus felnövős (coming of age) sztori, tengerpart, nyár, szünidő, van benne egy kis csíra gyerek, aki megkomolyodik a maga módján, és persze van nagy szerelem satöbbi, ahogy a nagykönyvben meg van írva. És van egy nem tipikusan felnövős filmes dimenzió, ami a nagy illegális balhé megcsinálásáról szól, na ezt a kettőt ötvözi viszonylag sikerrel.

Két Dűne rész között mókás megfigyelni, hogy mindössze négy évvel az első rész előtt mennyivel juniorabb benyomást keltett Chalamet. Elsőre azt hittem, sokkal régebben forgatták, annyira.

dráma | krimi | romantikus | vígjáték

1991-ben egy ártatlan tinédzser fiú felnőtté válik egy vad nyár alatt, amelyet Cape Codon tölt, ahol meggazdagszik abból, hogy füvet árul gengsztereknek, először lesz szerelmes,... több»

0