2022.07.18 14:05 Dorkateo Olvasottság: <100x
1

Nyomokban Durrellt is tartalmaz...

...de ezen nyomok oly csekélyek, hogy ezért nem érdemes megnézni!

Tudom, örök vita marad, hogy szabad-e szamon kérni egy filmtől az eredetijét, a könyvet. S eddig roppant megengedő is voltam ez ügyben. Most nem tudok megengedő lenni, kénytelen vagyok protestálni.

Nyomokban Durrellt is tartalmaz...

Ilyen mérvű silányságot senki nem engedhet meg magának! Gerald Durell olyan humoros író, hogy őszintén nem értem, miért gondolta azt a forgatókönyvíró és a rendező, hogy a történetnek szüksége van átalakításra. Komolyan úgy gondolták, hogy humorosabbat tudnak írni, mint a világszerte közkedvelt sokkötetes szerző?

Gerald Durrell kacifántos és különleges gyerekkora nevetséges családi játszmákká alacsonyodik.

A fotografálás gyönyörű, sőt a szereplők is kiválók, igazán jól eltalált karakterek lehetnének, külsőjükben mindenképp. Miért kellett mondvacsinált balhékkal megtűzdelni a történetet? Az eredetileg csendes béketűréssel megáldott anya majomszeretetű játszmabajnokká vált. Az állatgyűjtő szenvedélyéről híressé vált kisfiú csak díszletül szolgál, az állatokról és életmódjukról nem tudunk meg semmit. A vetkőzős jelenetek végképp érthetetlenek az eredeti karakterek ismeretében. Tényleg ott tartanánk, hogy szex nélkül nem lehet eladni semmit?

A legjobb részeket egyszerűen kihagyták, helyette csak a történet váza maradt meg. E film alapján senki nem fogja megérteni, Gerald Durell miért vált az állatok megőrzésének világhírű harcosává, miféle szenvedély fűtötte őt már kicsiny kora óta.

Teljesen átlagos szappanoperává avanzsált a nagyszerű történet, ami csak amiatt nézhető, amit Durrellből nagy nehezen mégis benne hagytak. Csak azoknak ajánlom, akik nem ismerik, az eredeti könyveket, de nekik is inkább az olvasást ajánlom szívből.

dráma | életrajzi | romantikus | vígjáték

Louisa Durrell elszegényedett, de gyönyörű özvegyasszony, aki radikális döntést hoz, ami kihat a családja életére. A 1930-as évek végének Angliájában nem sok lehetőség... több»

1