2020.03.13 22:44 Greeta Olvasottság: <100x
1

A láthatatlan ember: Gárdonyi Géza után szabadon

SPOILERES

Nagy elvárásokkal ültem be  a moziterembe. Egyrészt az előzetes is egy izgalmas filmet ígért, másrészt belefutottam egy-két kritikába, és mind csak dicsérte a filmet. Mindezek ellenére nekem csalódnom kellett.

A láthatatlan ember: Gárdonyi Géza után szabadon

Jól indult a történet, azonnal feszültség volt a levegőben, de ez sajnos hamar alábbhagyott. A legfőbb bajom az egésszel a történet volt. Mire volt jó ez az egész mese a pali részéről? Eljátszom a halálom, de közben titkos, általam tervezett hacukába bújok, amitől láthatatlan leszek. Már ez is egy kicsit hihetetlen volt, hisz a mai korban játszódott az egész film. Még ha azt mondják, hogy 20-30 évvel a jövőben vagyunk, esetleg hihetőbb.

Az egész cirkuszt azért csinálja a fickó, hogy kikészítse azt a nőt, akit elvileg mindennél jobban szeret, meg vissza is akar szerezni. Számomra ez nem volt valami erős indok. És ha kikészítette volna a nőt, vagy úgy dönt, hogy visszamegy hozzá, akkor mi van? Élnek együtt boldogan, mintha mi se történt volna? A pali is megöli a csaj testvérét, azt hitte, hogy ezek után visszamegy hozzá? Amit nem igaz, hogy senki sem látott, vagy legalább egy nyomorult kamera nem volt abban az étteremben? A kislányt is, amikor megütik, nem érzékelte, hogy a nő 2 méterre ül tőle egy ágyon?

Az meg kikészít, hogy ettől az Elizabeth Moss-tól mindenki gyereket akar. Helyenként az igalom helyett inkább nevetséges volt a történet. Azt a szálat nem lovagolték meg a készítők, hogy legalább csak a néző elgondolkozzon azon, hogy a nő csak képzeli az egészet, ő csinált mindent, és jól átver mindenkit. Bele lehetett volna szőni, hisz gyógyszert szedett. Ezt a gondolatot azonban hamar megölték.

Az sem derült ki, hogy a férfi valóban olyan zsarnok, kegyetlen és uralkodó típus volt-e, mint amilyennek a nő beállította. Semmi jelét nem adta ennek, lehet, hogy ez valóban csak a csaj képzelgése volt. Persze a legvégén, ahogy azt már az első percektől sejtetni lehetett, a főszereplő csaj mindenkinél okosabb és ügyesebb, mit neki egy láthatatlan 190 cm-es, 100 kilós pali, elbánik vele fél kézzel.

horror | misztikus | sci-fi | thriller

Amikor Cecilia Kass (Elizabeth Moss) rájön, hogy a férfival, akivel kapcsolatban él, nincs minden rendben, már késő a szakításhoz. Megunva párja zsarnokoskodó, agresszív... több»

1